Managerul Spitalului Colentina respinge acuzațiile

0

Managerul Spitalului Clinic Colentina, Silvi Ifrim, a precizat joi că nu este vorba despre niciun demers cu privire la o eventuală restrângere de activitate la Secția de Hematologie din cadrul unității medicale.

Precizările conducerii spitalului au venit în urma apariției în spațiul public a unor acuzații privind activitatea din cadrul unității medicale.

„Actualul manager interimar al Spitalului Clinic Colentina nu a anunțat niciun demers cu privire la o eventuală restrângere a activității Secției de Hematologie. Nu sunt luate în considerare nici reducerea numărului de paturi, nici diminuarea schemei de personal”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, două posturi de medici hematologi au fost scoase la concurs, alături de toate celelalte posturi solicitate din secțiile ATI, Neurochirurgie și Cercetare, o adresă în acest sens fiind deja înaintată către Ministerul Sănătății.

Totodată, reprezentanții spitalului afirmă că a fost întrunit în condiții de „perfectă legalitate” Consiliul de Administrație din 14 februarie, la ședință participând 6 din cei 7 membri cu drept de vot.

„Niciunul dintre aceștia nu a avut vreo obiecție privind modalitatea de convocare, termenul și nici ordinea de zi.
Informația potrivit căreia managerul interimar ar fi cerut unui observator să voteze este în totalitate falsă. Singura decizie luată prin vot de către Consiliul de Administrație a fost recomandarea de încetare a contractului de management pentru directorul economic, rezultatul fiind de 5 voturi pentru și o abținere. Prin urmare, este limpede pentru orice persoană de bună credință că decizia a fost luată cu o majoritate evidentă”, se precizează în comunicat.

Totodată, conducerea Spitalului Colentina reamintește că plata orelor suplimentare în sistemul bugetar „este interzisă explicit prin lege, din anul 2010 până în 2017 inclusiv”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.