MS caută soluții pentru medicamentele oncologice lipsă

0

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat că au fost găsite soluţii pentru a aduce în ţară trei medicamente oncologice, prin Unifarm, acestea având deja stabilite preţurile, apoi vor urma altele.

„Comisiile oncologice ale Ministerului Sănătăţii au evaluat necesarul de medicamente oncologice din spitale. Pentru trei avem deja stabilite preţurile. Medicamentele vor fi aduse pe nevoi speciale, prin Unifarm”, a explicat ministrul.

Florian Bodog a spus că vor fi găsite soluţii şi pentru celelalte medicamente care lipsesc din spitale.

„Vom găsi soluţii şi pentru celelalte medicamente”, a mai spus ministrul, precizând că în ultima şedinţă de Guvern alte 13 medicamente noi au fost incluse pe lista de compensate, printre care şi oncologice, scrie News.ro.

„Grija noastră este îndreptată spre pacienţi. Am introdus 13 medicamente noi pe listă, iar lista rămâne deschisă pentru orice medicament nou avizat de Agenţia Naţională a Medicamentului”, a adăugat Bodog.

Producătorii de medicamente, dar şi asociaţiile pacienţilor i-au atras atenţia ministrului, în urmă cu o săptămână, că scăderea preţurilor la medicamente cu 35 la sută va duce la reducerea accesului la peste 150 de produse şi dispariţia de pe piaţă a altor câteva zeci.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.