Protest anti-corupție, anunțat de românii din Trieste!

0

Adriana Patriche, membru din comunitatea romanilor din Trieste, anunță într-un comunicat remis pe adresa redacției (pe care îl redăm integral în continuare ) organizarea unui protest autorizat anti coruptie la Trieste, Italia, în ziua de 19 februarie. 

„Dorim sa comunicam organizarea unui protest autorizat anti coruptie la Trieste, Italia, in ziua de 19 februarie.

Suntem pe pagina Facebook: Romanii din Trieste si Diaspora din Italia (https://www.facebook.com/groups/110498306134257/) iar evenimentul a fost publicat aici:

https://www.facebook.com/events/2227112867514821/

Toti romanii din Diaspora din Italia sunt invitati. La protestul autorizat sustinut pe 5 februarie am reusit sa ne strigam naduful: 100 de oameni care nu se cunosteau intre ei, au stat in ploaie timp de 2 ore, au jucat Hora Unirii si si-au promis sa duca mai departe vocea Diasporei din Trieste si Friuli Venezia Giulia. O intalnire minunata care a facut sa se „dezmorteasca” spiritul patriotic si mandria de a fi romani. Vom continua aceste proteste, alaturi de familiile noastre, alaturi de sotii/sotiile/prietenii nostri italieni, si mai ales o ovm face pentru copiii nostri. Vrem sa le dam un viitor, o Romanie buna, adevarata, fara coruptie.

Va multumim pentru sustinere!

Adriana Patriche

Membru din comunitatea romanilor din Trieste

MANIFESTUL

Protestului Anti Corupție

Protestăm împotriva corupției din România! Noi, românii din Trieste și din Regiunea Friuli Venezia Giulia, suntem îngrijorați în legătură cu evenimentele din țară. Vrem să se știe că, deși suntem în străinătate, ne pasă de ce se întâmplă în România, susținem lupta anti-corupției!

Noi nu uităm de unde ne tragem și unde ne-am născut și vrem ca generațiile viitoare să se bucure de o tara bună! Corupția strică tot, nu numai prezentul, ci și viitorul nostru.

#IMPREUNAREZISTAM

Protest Civil Trieste                    

Duminică 19 februarie 2017

Recomandări de participare:

  1.    Ne exprimam libertatea de opinie LIBER în mod civil, educat, democratic, responsabil și respectuos față de participanți, de autorități și de instituții. Obiectivul este acela de a manifesta împotriva fenomenului corupției în Romania și nu împotriva anumitor partide. Numai prin extirparea corupției, Romania își va salva imaginea și va oferi un viitor mai bun cetățenilor săi.
  2.    Prezența forțelor de ordine va asigura ordinea publică, vă puteți adresa lor pentru orice eventuală problemă.
  3.    Protestul începe la ora 16,00 și se termina la ora 18,00. Orice activitate care depășește acest program nu va fi parte din acest protest. La sosire, vă rugăm să îi contactați pe Laura Ghisa, Adriana Patriche și Iulia Daniela Negru pentru informații și coordonare. Urmăriți Grupul Facebook ‚Romanii din Trieste si Diaspora din Italia ‘pentru detalii – este public!
  4.    Grupul Facebook ‘Romanii din Trieste și Diaspora din Italia’ va publica Protestul, în toate fazele sale: pregătirea, organizare, desfășurare, publicitate, feedback. Vă rugăm contribuiți cu idee și sugestii.
  5.    Oricine își poate confecționa și aduce propriile steaguri, pancarte si lozinci, fluiere, trâmbițe etc.
  6.    Se vor face înregistrări video si poze. Cine nu dorește să fie fotografiat/filmat, conform legii protejării datelor de natură personală  din Italia, poate exprima aceasta doleanța coordonatorilor menționați mai sus. Participarea la protest înseamnă implicit acceptarea fotografierii și filmării și înțelegerea indicațiilor din acest Manifest”.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.