Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, imposibil de recepționat!

Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva era imposibil de recepționat în luna decembrie, așa cum fusese anunțat, iar responsabilii din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere care nu își asumă problemele apărute și care nu au informat corect trebuie să suporte consecințele, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, ministrul de resort a efectuat vineri, împreună cu directorul CNAIR, Ștefan Ioniță, o vizită de lucru la Timișoara, pentru a inspecta lucrările pe șantierul autostrăzii Lugoj — Deva, lotul 2, de 15 kilometri, informează Agerpres.

„Ministrul Transporturilor a parcurs cei 15 kilometri ai lotului 2 al autostrăzii, alături de Comisia întrunită în vederea realizării inspecției tehnice, inspecție premergătoare realizării recepției la terminarea lucrărilor. Comisia a constatat că mai sunt necesare lucrări de efectuat, una din probleme fiind lipsa a 3.200 metri liniari de șanțuri. În acest sens, conducerea CNAIR a solicitat astăzi un punct de vedere unui expert independent, care să ofere o opinie pertinentă în ceea ce privește posibilitatea deschiderii traficului fără cei 3.200 metri liniari de șanțuri și realizarea acestora, de către constructor, ulterior deschiderii traficului”, se menționează în comunicat.

În perioada următoare, Comisia de recepție la terminarea lucrărilor se va întruni în vedere realizării recepției.

În ceea ce privește garanția lucrărilor, aceasta a fost extinsă de la 4 la 8 ani, pe zonele afectate în trecut de neconformități ale lucrărilor de terasament.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.