Mihai Chirica continuă războiul cu contestatarii săi

0

Pus pe lista neagră a partidului după ce l-a criticat public pe Liviu Dragnea şi l-a făcut responsabil de căderea PSD în sondaje după aprobarea OUG 13, primarul din Iaşi, Mihai Chirica, le răspunde colegilor săi spunând că „vremea măsurilor staliniste a încetat în 1989”.

După Dolj şi Olt, Comitetele Executive (CEx) ale PSD București și Ilfov, reunite vineri în ședință comună, și-au exprimat în unanimitate susținerea politică pentru președintele PSD Liviu Dragnea și pentru Guvernul Grindeanu, propunând totodată și excluderea președintelui interimar al PSD Iași, Mihai Chirica.

În replică, primarul de la Iaşi a declarat, pentru gandul.info, că el crede că „vremea măsurilor staliniste a încetat în 1989”.

„Vremea măsurilor staliniste a încetat în 1989. Atâta timp cât un om nu este sută la sută pe principiul, nu însemnă că este un om care nu reflectă o conduită politică corectă. Am reflectat şi voi reflecta în continuare o conduită politică corectă faţă de PSD, fără să perturb actul de guvernare şi actul de conducere al acestui partid, dar fără să rămân indiferent la lucrurile care înseamnă derapaje”, a declarat Mihai Chirica.

Primarul a adăugat că în ieşirile sale publice nu a avut o atitudine anti-PSD. „Dacă PSD este egal Liviu Dragnea, atunci eu nu mai am nimic de comentat”, a mai spus el.

Reamintim că un grup de 56 primari PSD, cărora li s-au alăturat președintele Consiliului Județean (CJ), Maricel Popa, și patru parlamentari, au semnat o scrisoare deschisă adresată conducerii formațiunii politice prin intermediul căreia solicită retragerea primarului Mihai Chirica din funcția de președinte interimar al organizației Iași.

Primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PSD Iași, că 56 primari „se dezic în totalitate” de declarațiile primarului Mihai Chirica, care este președintele interimar al organizației județene a PSD, informează Agerpres.

„Ne delimităm de ieșirile domnului Mihai Chirica, de declarațiile făcute de el în numele primarilor din județul Iași. Susținem guvernul Grindeanu. Îl susținem pe domnul Liviu Dragnea ca președinte al PSD la nivel central. Am solicitat excluderea, retragerea sprijinului din funcția de președinte interimar al PSD Iași. Nu au semnat șase colegi din unele motive. Primarul din Butea a avut un deces în familie. Altcineva a avut o problemă de sănătate. Și tot așa”, a declarat jurnaliștilor primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache.

Acestui demers s-au alăturat și patru din cei nouă parlamentari PSD Iași: Vasile Axinte, Victorel Lupu, Vasile Câtea și Camelia Gavrilă.

„Eu sunt în tabăra PSD-ului, în primul rând. Nu sunt în nicio tabără. Nu sunt și nici nu îmi doresc să avem tabere, nu este corect ca să ne scindăm: primarii într-o parte, iar organizația municipală, în ansamblul ei, este tot organizația PSD. La fel, și Organizația de Tineret. Asta este dorința, nu vrem să excludem pe nimeni. Nu dorește nimeni capul nimănui. Vrem pur și simplu să intrăm într-o normalitate firească, să ne apucăm de lucrurile care trebuiesc făcute. Am votat și am mers după un program de guvernare pe care țara îl așteaptă, care trebuie implementat”, a spus deputatul Vasile Câtea.

O altă persoană care dorește schimbarea din funcție a lui Mihai Chirica este președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, care ocupă și postul de președinte executiv al organizației.

„Nu sunt și nu vor fi tabere în PSD. În niciun caz nu se dorește excluderea din partid a domnului Chirica. Măsurile vor fi luate de Consiliul Executiv Național”, a declarat Maricel Popa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.