Dragnea continuă să dezinformeze în privința OUG 13

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la România TV că OUG 13 a fost un pretext din partea adversarilor politici pentru a cere demisia Guvernului.

Liviu Dragnea a subliniat că OUG 13 acoperea un vid legislativ, însă s-a văzut că ordonanţa a fost doar un pretext pentru că în continuare se cere demisia Guvernului. „Am văzut foarte mulţi oameni supăraţi, chiar si straini şi mi s-a parut ciudat cum un şef de banca protesteaza impotriva Guvernului. Am auzit şi eu cum multinaţionale au promovat şi sustinut aceste proteste. Am primit şi eu de la Adrian Ţuţuianu informaţiile pe care le-a şi spus public”.

Liderul PSD pune actuala stare a societăţii pe nemulţumirea şi frustrarea adversarilor politici pentru pierderea alegerilor parlamentare.

„Eu nu pot uita ce i-a spus preşedintele Iohannis lui Tăriceanu…că declară război total PSD. Este păcat că s-a ajuns în situaţia asta. Încerc să înţeleg înfrângerea şi frustrarea preşedintelui. Ar fi trebuit ca Iohannis să fie preşedintele tuturor românilor şi să nu instige la proteste. Adevărul o să iasă la iveală. Cred ca se face orice ca acest program sa nu fie pus in practica pentru ca exista riscul ca ei sa devina spectator la un program bun”.

Despre nominalizările noilor miniştri

În ceea ce priveşte numele noului ministru al Justiţiei preşedintele PSD a punctat că acesta va fi comunicat după şedinţa de miercuri din coaliţie.

„Cred ca in cursul saptamanii viitoare trebuie sa se stabileasca cele doua nominalizari si trimise la Cotroceni pentru a fi aprobate de Iohannis. Am vorbit cu premierul, iar dupa emisiune ii sun pe Tariceanu si Constantin, miercuri sa discutam si poate se si aproba sa dam drumul procedurilor legale. Pentru Justiţie trebuie sa fie un ministru care sa aiba un CV bun, greu de contestat, experienta in domeniu, capacitate de a genera si coordona si o dezbatere serioasa in care sa se discute de legislatia din acest domeniu. Plecand de la coduri, sunt oameni condamnati din cauza unor articole neconstitutionale”.

Liviu Dragnea a menţionat că dacă aceste calităţi sunt întrunite de un om politic e bine, dacă nu e politic, dar este un profesionist experimentat e la fel de bine.

În ceea ce-l priveşte pe viitorul ministru al IMM-urilor, liderul PSD a spus că este nevoie de un om cu oarecare greutate politică, să înţeleagă mediul de afaceri, să aibă experienţă şi să comunice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.