Grindeanu vizează fonduri europene de 5,2 miliarde euro

0

Premierul Sorin Grindeanu a declarat la România TV că a prezentat în faţa oficialilor europeni situaţia la zi din România din mai multe puncte de vedere şi din perspectiva implementării programului de guvernare.

„Dialogul a fost extrem de sincer cu oficialii europeni astfel încât sunt încrezător din mai multe puncte de vedere. Tot ceea ce a mers prost anul trecut, conform datelor oficiale, trebuie să le îndreptăm. Vrem să atragem fonduri europene de 5,2 miliarde de euro. Este o măsură ambiţioasă faţă de zero obţinut de guvernarea precedentă”, a punctat Sorin Grindeanu.

În privinţa gratuităţii transportului pentru studenţi premierul Sorin Grindeanu a subliniat că Guvernul a dat o hotărâre prin care susţine acest lucru, iar amendamentele din Parlament nu reprezintă punctul de vedere al Executivului. „E dreptul parlamentarilor să facă aceste amendamente”.

Sorin Grindeanu a anunţat că se lucrează la două iniţiative legislative foarte importante: legea prevenţiei şi legea salarizării unice.  De asemenea, premierul a preconizat că în cursul săptămânii viitoare vom afla numele noului ministru al Justiţiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.