Mesaj Trump: SUA rămân alături de NATO și Europa!

Statele Unite rămân alături de NATO şi de Europa. Acesta a fost mesajul ferm transmis de vicepreşedintele Mike Pence la Conferinţa de securitate de la Munchen. La reuniune participă zeci de miniştri de Externe şi ai Apărării, şeful Pentagonului şi cancelarul Germaniei. Angela Merkel a spus că ar vrea să discute problema ştirilor false cu Rusia. România e reprezentată de şeful diplomaţiei, Teodor Meleşcanu.

Cel mai aşteptat discurs la Munchen a fost cel al vicepreşedintelui SUA, Mike Pence, care a spus de mai multe ori că vorbeşte în numele preşedintelui Trump.

Mike Pence, vicepreşedinte al SUA: „Preşedintele mi-a cerut să fiu aici astăzi pentru a transmite salutul său şi un mesaj: Statele Unite susţin în mod ferm NATO şi vom fi de neclintit în angajamentul nostru faţă de Alianţa transatlantică.”

Angela Merkel a declarat că relaţiile Europei cu Rusia rămân o provocare, dar că este importantă colaborarea pentru combaterea terorismului islamist. Cancelarul Germaniei vrea să discute cu Rusia despre atacurile cibernetice şi despre ştirile false. Ştiu că Moscova consideră în mod deschis războiul hibrid drept o formă de apărare, a spus Merkel.

Angela  Merkel, cancelarul Germaniei: „Dacă mi-aş dori un lucru, atunci cu siguranţă ar fi foarte bine ca acest subiect să fie trecut, de exemplu, pe agendă în cadrul convorbirilor dintre NATO şi Rusia.”

Cancelarul a dat asigurări că Germania va creşte cheltuielile pentru Apărare la 2% din PIB.

Conferinţa de la Munchen este cea mai importantă reuniune de securitate a anului, unde se identifică direcţiile strategice pentru ordinea mondială.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.