Scandal pe OUG 13. Stenograma ședinței din 1 februarie!

„Sunteţi nişte hoţi” versus „Prestaţia dumneavoastră e jenantă, nu aveţi educaţie şi bun simţ”. Nu e o ceartă între blocuri, ci un dialog dintr-o şedinţă la vârful Parlamentului.

Controversata Ordonanţă 13 a încins spiritele în şedinţa Birourilor Permanente reunite, iar reprezentanţii USR Nicuşor Dan şi Cristian Ghinea s-au certat cu parlamentarii majorităţii, Şerban Nicolae şi Călin Popescu-Tăriceanu.

Stenograma şedinţei din 1 februarie, publicată recent, arată că şi-au aruncat injurii şi s-au ameninţat chiar cu acţiuni în justiţie pentru calomnie.

Totul a pornit de la protestul pe care aleşii USR l-au organizat în Parlament, în semn de solidaritate cu sutele de mii de oameni din stradă.

Şerban Nicolae: Domnule preşedinte, eu am fost pus într-o situaţie absolut inadmisibilă de către un grup de cetăţeni pe care nu-i cunosc. (…) Am fost apostrofat cu cuvintele: „hoţii” şi „să vă fie ruşine”. Este o grosolănie pe care eu nu o accept nimănui.

Cristian Ghinea: Domnule Nicolae, cetăţenii aceia erau nişte parlamentari, deputaţi şi senatori…

Nicuşor Dan: Vreau doar să se consemneze că îmi însuşesc reproşurile pe care ei vi le aduc dumneavoastră, în întregime. Sunteţi nişte hoţi şi trebuie să vă fie ruşine. (Aplauze.)

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: (…) Dumneavoastră îndrăzniţi să vorbiţi, care aţi primit finanţări ilegale în campania electorală şi îndrăzniţi să aruncaţi calificative la alţii?! Mie mi-ar fi jenă în locul dumneavoastră.

Cristian Ghinea: Să ştiţi că asta este calomnie, domnule Tăriceanu…

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Să ştiţi că veţi fi tratat aşa cum trataţi pe ceilalţi. Din punctul meu de vedere sunteţi o mare decepţie, pentru că am crezut că aveţi măcar buna educaţie şi bunul simţ. Văd că nici acestea nu le aveţi. Cultură politică zero, evident.

Nicuşor Dan: Îmi permiteţi?

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Nu vă mai permit. Nu vă mai permit, pentru că dacă este să jigniţi aici colegii din Biroul permanent, nu vă mai permit. Eu conduc şedinţa şi am să vă dau cuvântul atunci când cred eu de cuviinţă. Da?

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.