Dragnea îl critică dur pe „rebelul” Mihai Chirica

Share:

Riscurile ca PSD să fie destabilizat nu există, a subliniat liderul partidului, Liviu Dragnea, care a precizat, duminică seară la România TV, că atât el, cât și actuala conducere au dus formațiunea pe o direcție de deschidere, de dialog, o direcție europeană de la care nu dorește să se abată, chiar dacă sunt presiuni și chiar dacă „unii au alte gânduri ascunse”.

„Riscurile ca PSD să fie destabilizat nu există”, a spus Dragnea , referitor la pozițiile exprimate de primarul din Iași, Mihai Chirica.

Potrivit liderului PSD, „partidul s-a exprimat săptămâna trecută”, organizațiile au adoptat hotărâri importante deoarece au simțit nevoia să aibă o poziție foarte clară față de „asemenea inițiative”, iar o decizie va fi luată zilele următoare în cadrul Comitetului Executiv Național.

„Și eu și actuala conducere a partidului am dus partidul către o direcție de la care nu vreau să mă abat, o direcție de deschidere, de dialog, o direcție europeană. Nu vreau să mă abat, chiar dacă sunt presiuni și din exteriorul partidului și din interior, indiferent de consecințe, chiar dacă unii au alte gânduri ascunse. PSD nu e un partid născut acum, fără fibră și care să nu înțeleagă imediat, să nu simtă imediat ce vrea să spună, de fapt, unul (…) sau cineva din partid când iese și are astfel de propuneri, pentru că astfel de propuneri sau astfel de reacții au fost nu numai acum”, a afirmat Liviu Dragnea.

Acesta a amintit că primarul de la Iași a avut o anumită poziție și atunci când șeful statului a refuzat prima propunere de premier făcută de PSD după alegeri, iar apoi s-a exprimat și la adresa guvernului pe tema Ordonanței 13.

„A fost singura voce, de fapt, atunci când președintele Iohannis a refuzat fără niciun fel de motiv și fără niciun fel de explicație propunerea de prim-ministru pentru doamna Sevil Shhaideh. Deci nu e prima dată când a ieșit”, a arătat Dragnea.

Șeful PSD a menționat că nu a stat de vorbă cu edilul ieșean deoarece este foarte greu de comunicat cu acesta și a precizat că deși Chirica este președinte interimar al organizației PSD Iași, a fost prezent doar la patru ședințe ale partidului.

„Și la Iași, organizația s-a delimitat de aceste poziții, cerând să adoptăm măsuri, exprimându-și susținerea pentru guvern, pentru conducerea partidului. Oricum, (el, n.r.) nu face jocurile PSD, ca și influență se pare că nu a avut, pentru că dacă organizația pe care ar fi trebuit să o conducă s-a delimitat, înseamnă că este o problemă. Toate organizațiile din țară s-au delimitat și au cerut măsuri”, a spus Dragnea.

Potrivit liderului social-democrat, opiniile contrare trebuie discutate în interiorul partidului cu argumente, dar Chirica a preferat să discute prin presă și la televizor.

În privința sancțiunilor care ar putea fi decise la adresa primarului din Iași, Dragnea a spus că se poate adopta și o sancțiune minimă și o sancțiune maximă: „Vom adopta o decizie înțeleaptă”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.