Mesajul lui Grindeanu către primari

0

Premierul Sorin Grindeanu le-a spus, luni, primarilor de comune din România, că doreşte ca ei să vină la Guvern pentru a discuta cu el şi cu miniştrii săi, asigurându-i că la Palatul Victoria se lucrează şi nu au loc doar proteste.

Sorin Grindeanu a susţinut un discurs în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, în care le-a spus primarilor că renunţă la punctajul făcut de consilieri, pentru a vorbi despre lucruri pe care el, ca reprezentant al administraţiei locale, ar fi vrut să i le transmită premierului României dacă l-ar fi avut în faţă.

„I-aş fi spus premierului să stea de vorbă şi să-i atenţioneze pe toţi miniştrii şi secretarii de stat să primească primarii şi să stea de vorbă cu primarii, fiindcă primarii sunt cei care cunosc cel mai bine realităţile de jos, care iau în mod direct legătura cu cetăţenii. Sunt convins că fiecare dintre ei vor face acest lucru. Vă rog să-mi transmiteţi dacă n-o fac”, le-a spus Grindeanu primarilor, potrivit news.ro.

El i-a îndemnat pe aceştia să vină la Palatul Victoria şi le-a spus că va avea şi un consilier de stat care se va ocupa exclusiv de problemele administraţiei locale.

„Vă aştept la Guvern. La Palatul Victoria se mai întâmplă şi alte lucruri decât proteste. Noi lucrăm în continuare”, a spus Grindeanu.

El le-a mai vorbit primarilor despre salarizarea lor, afirmând, din experienţă personală, că nu este corect ca alţi angajaţi ai instituţiilor să aibă o remuneraţie mai mare decât şeful respectivei instituţii.

„În Consiliul Judeţean Timiş n-aveam cel mai mare salariu, era al cincisprezecelea, al douăzecilea. Ăstea nu sunt lucruri normale, la fel şi în ministere. Salarizarea trebuie să fie în raport cu responsabilitatea pe care o avem fiecare din noi”, a afirmat premierul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.