Noi înregistrări șocante cu procurorul Negulescu

Share:

Procurorul Mircea Negulescu a recunoscut, în toiul scandalului iscat în jurul său după ce a furnizat informaţii dintr-un dosar soţiei unui inculpat aflat în arest la domiciliu, că a colaborat cu SRI în baza unui protocol de cooperare, cu toate că legea interzice implicarea serviciilor de informaţii în anchetele penale.

Procurorul Mircea Negulescu a recunoscut într-o convorbire că lucra dosare într-un parteneriat oficial cu SRI Prahova, condus de colonelul Sabin Iancu. „Cu Sabin aveam un protocol de cooperare semnat pe dosarul asta… Era o relatie profesionala… Stii cum? Mi-e o frica, ma jur… Ma da afara din magistratura… Vai, mi-e o frica. Sunt foarte speriat, nu se vede pe mine?”, spune Mircea Neguescu în înregistrarea făcută publică de Lumeajustitiei.ro, care precizează că din informaţiile primite aceasta a fost realizată după scandalul izbucnit în urma înregistrărilor difuzate de România TV şi după ce Negulescu a cerut încetarea detaşării sale la DNA Ploieşti şi revenirea la Parchetul din Câmpina.

În cele 22 de secunde de înregistrare, procurorul Mircea Negulescu lăsa să se înţeleagă că era sigur că nu va păţi nimic în urma scandalului provocat de interceptarile prezentate de postul de știri sus-menționat.

Protocolul PICCJ-SRI in baza caruia ani de zile au existat echipe mixte DNA-SRI pe diferite dosare a suscitat numeroase polemici în ultima perioadă, aceasta activitate fiind abuziva, fiind interzisa prin lege, de art. 7 din legea 303/2004, care prevede interdictia pentru magistrati de a fi colaboratori ai serviciilor de informatii sub sanctiunea pierderii functiei de procuror sau judecator detinuta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.