”Șeherezada” îi va impresiona pe timișoreni

0

Opera Națională Română Timișoara (ONRT) își așteaptă vineri publicul la o seară de balet de excepție, cu spectacolul ”Șeherezada” de Nikolai Rimski-Korsakov.

Carmen Cojocaru, care semnează coregrafia spectacolului, a dezvăluit luni, pentru Agerpres, că pentru noua montare a spectacolului de balet ”Șeherezada” a folosit o îmbinare între tehnica clasică și cea plastică orientală.

”Mai exact, tehnica ‘point’-ului în ceea ce privește tehnica clasică — bazată pe coregrafia clasică a lui M. Fokin — și plastica corpului și a brațelor, elemente regăsite în spațiul arab al subiectului, inspirat din poveștile celor ‘1001 de nopți”’, a spus Carmen Cojocaru.

Suita simfonică ”Șeherezada” este cea mai cunoscută lucrare a lui Rimski Korsakov, datorită, în primul rând, sonorităților date de orchestrație, care ne introduc într-o lume exotică, de basm, cu prinți, prințese, sultani și pirați din povestirile ”O mie și una de nopți”.

Șeherezada a avut premiera la Timișoara la data de 14 aprilie 1949, în coregrafia lui Mercedes Pavelici, cu scenografia semnată de Zoltan Gerzanich și conducerea muzicală sub bagheta lui Ladislau Rooth ( membru fondator la Operei din Timișoara și pe care ONRT speră să îl aibă ca invitat la spectacolul aniversar ”Aida” din 27 aprilie 2017, la împlinirea a 70 de ani de la primul spectacol al Operei timișorene).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.