Semne care arată lipsa de fier din organism

0

În momentul în care organismul are o deficienţă de fier, începe să îţi dea semne, precum oboseala, apatia, lipsa puterii de concentrare, însă pot apărea şi alte manifestări, mai ciudate.

1. Simţi pofta de a mânca argilă

O ciudăţenie care poate să indice lipsa de fier este o poftă inexplicabilă de a mânca pământ, argilă, carton. Este o afecţiune care poartă numele de pica. Suplimentele de fier pot diminua aceste pofte alimentare ciudate, pe care unii oameni se şi tem să le recunoască.

2. Unghii casante

Starea noastră de sănătate se poate citi şi pe unghii. Unghiile casante, care se rup uşor, pot fi semnul unei deficienţe de fier. Unghiile pot lua şi forma de lingură, potrivit prevention.com.

3. Buze crăpate

O iarnă geroasă, hidratarea insuficientă sunt câteva cauze ale apariţiei buzelor crăpate. Însă dacă problema persistă, deşi folosești cu balsam şi te hidratezi corect, de vină poate să fie lipsa de fier din corp.

4. Pofta de gheaţă

În cazul în care îţi este poftă de gheaţă, este unul dintre primele semne care indică anemia prin deficienţă de fier. Se pare că oamenii poftesc la cuburi de gheaţă pentru a-şi amorţi limba, care, nu de puţine ori, la persoanele care suferă de anemie, este uşor inflamată şi dureroasă.

Află ce alte simptome poate avea carența de fier AICI

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.