Bute promite victoria în partida cu Alvarez

Share:

Lucian Bute a declarat presei canadiene că îi va produce columbianului Eleider Alvarez prima înfrângere din cariera de boxer, în meciul care va avea loc vineri, la Centre Vidéotron din Quebec.

„Nu a cunoscut înfrângerea până acum, dar vineri va fi prima oară. Toată lumea ajunge aici. Și eu am fost multă vreme neînvins. Vineri va fi rândul său să piardă”, a spus Lucian Bute. Eleider Alvarez a câștigat toate cele 21 de meciuri disputate până acum la profesioniști, 10 dintre ele înainte de limită.

Bute consideră că este un alt boxer de la meciul său cu Jean Pascal, pierdut în ianuarie 2014. „Nu am făcut un meci bun cu Pascal, dar vreau să mai explic de ce. Eram după înfrângerea suferită în fața lui Froch. Nu eram pregătit psihologic. Credeam că îmi revenisem, dar nu era cazul. De atunci, sunt un alt boxer, am făcut alte două meciuri de titlu mondial, iar încrederea a revenit”, a explicat Bute după un antrenament cu public.

Lucian Bute a traversat o perioadă tulbure după meciul său cu britanicul Carl Froch în 2012, încheiat cu prima înfrângere din cariera profesionistă (KO), în urma căreia a pierdut centura de campion mondial IBF al categoria supermijlocie. De atunci, Bute a boxat cu Pascal la semigrea, iar vineri va urca în ring tot la această categorie. Bute, care va împlini 37 de ani pe 28 februarie, intenționează să îi facă lui Alvarez ce a suferit el în 2012 în fața lui Froch, scrie La Presse, care notează că Bute nu vorbește cu răutate despre adversarii săi, iar acest lucru a avut mereu succes în fața publicului din Quebec. „Poate steaua lui Bute a pălit în ring, de la cele nouă dăți în care și-a apărat titlul de campion, dar nu și în afara ringului”, subliniază La Presse. După ce i s-a comunicat că Alvarez a prezis că îl va învinge prin KO, pugilistul român (32 de victorii, 2 eșecuri și un meci egal, 25 KO) a răspuns imperturbabil că sud-americanul nu are prea multe în palmares: „E ușor de vorbit, dar important e ce va face în ring”.
Bute a comentat și afirmația lui Alvarez că vineri va fi încheierea carierei gălățeanului, mulțumindu-se să spună că îl respectă mult pe Alvarez, dar, indiferent dacă va câștiga sau va pierde, el singur va fi cel care va decide când va agăța mănușile în cui. „Am mai multă experiență, iar el nu a trăit niciodată acest aspect al presiunii”, a subliniat Bute, care va lupta pentru a patra oară de când îl are ca antrenor pe Howard Grant. „Va fi dificil pentru Alvarez, mai ales când publicul va fi de partea mea. Este un meci foarte important și nu știu cum va reacționa”, a adăugat Bute, care visează în continuare la un meci pentru titlul mondial. „Am acceptat acest meci eliminatoriu contra lui Alvarez pentru că este un meci de campionat mondial. Visul meu este să mă bat din nou pentru titlul mondial și să îl câștig”, a subliniat Bute.

Bute și Alvarez se vor înfrunta, vineri seara, la Quebec, la categoria semigrea, iar învingătorul va urca în ring într-un meci de titlu mondial cu canadianul Adonis Stevenson, deținătorul centurii de campion mondial WBC.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.