Nominalizări meritate la Gala Premiilor Uniter 2017

Share:

Ieri s-au anunțat nominalizarile pentru PREMIILE GALEI UNITER 2017.

Bobi Pricop (31 de ani) este nominalizat la Premiul UNITER pentru cea mai bună regia, pentru regia spectacolului O întamplare ciudată cu un câine la miezul nopții de Mark Haddon, adaptare de Simon Stephens – producție a Teatrului Național “I.L. Caragiale” București. (foto 1 )

Pentru același spectacol, Ciprian Nicula, (24 de ani) interpretul personajului Christopher, este nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun rol principal.

Scenograful Adrian Damian (32 de ani) este nominalizat la Premiul UNITER pentru cea mai bună scenografie, pentru scenografia spectacolului “Iarna” de Jon Fosse, regia Mihai Măniuțiu – producție a Teatrului Nottara, București .

Actorul Richard Bovnoczki (42 de ani) este nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun rol principal, pentru personajul Ciki, din spectacolul “No Man’s land” de Danis Tanović, regia Alexander Morfov – producție a Teatrului Național “I.L. Caragiale” București (foto 2 ).

GALA PREMIILOR UNITER este unul dintre cele mai importante programe ale Uniunii Teatrale din România – UNITER, inițiat și coordonat de Ion Caramitru. Gala se desfășoară anual, începând din 1991, acordând distincțiile Uniunii pentru fiecare an calendaristic încheiat. Decernarea premiilor se face după principiul nominalizărilor stabilite de un juriu de selecție. Dintre aceste nominalizări, un alt juriu decide, în seara Galei, prin vot secret, câștigătorul fiecărui premiu.

Anul acesta, juriul de selecție a fost format din criticii de teatru Alice Georgescu, Mircea Morariu, Monica Andronescu.

Gala Premiilor UNITER, ediţia a XXV-a, va avea loc în data de 8 mai la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara.

Richard Bovnoczk

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.