25 de persoane au murit din cauza gripei

Share:

Un număr de 25 de persoane au murit din cauza complicaţiilor provocate de gripă, în acest sezon, ultimele două decese fiind anunţate în săptămâna 13-19 februarie, informează, joi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), precizând că cele mai multe decese s-au înregistrat la categoria de vârstă peste 65 de ani, iar niciuna dintre persoanele care au murit nu fusese vaccinată.

În săptămâna 13-19 februarie, au fost inregistrate 13 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI). În acest interval au fost înregistrate două decese noi, la cazuri de SARI, confirmate cu virus gripal, ambele cu tipul A, subtip H3, anunţă CNSCBT.

Din totalul celor 25 de decese, 19 au fost la categoria peste 65 de ani, 92 la sută dintre decedaţi având condiţii medicale preexistente.

Niciuna dintre persoanele decedate nu fusese vaccinată, mai arată reprezentanţii Centrului.

Cele mai multe decese au fost în Bucureşti – şapte şi în judeţele Cluj – cinci, Olt şi Iaşi – câte trei, în timp ce în judeţele Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Mureş, Prahova, Suceava şi Timiş s-a înregistrat câte un deces.
De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, a gripei şi a SARI au fost confirmate cu laboratorul 531 de cazuri de gripă, dintre care 433 cazuri tip AH3N2, 79 tip A, nesubtipate, două cazuri AH1N1 (pandemic) şi 17 cazuri tip B.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS – infecţii virale ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 89.175.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.