Decizii importante ale secretarului Trezoreriei SUA

0

Noul secretar al Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a detaliat joi planurile economice ale administrației Trump, promițând o creștere de 3% în 2018 și modificări semnificative pe planul fiscal și al dereglementării, informează AFP și Reuters.

„Suntem deciși să adoptăm o reformă fiscală, va fi una semnificativă și va fi concentrată pe reduceri de taxe pentru veniturile medii, simplificare și creșterea competitivității taxelor pe companii comparativ cu restul lumii”, a declarat Steven Mnuchin într-un interviu acordat CNBC în primul său interviu televizat de la preluarea funcției de șef al Trezoreriei SUA în urmă cu o săptămână. „Vrem să realizăm acest lucru până la vacanța din luna august”, a adăugat Mnuchin.

Anterior, președintele SUA, Donald Trump a promis că până în luna martie va dezvălui un plan „fenomenal” destinat reducerii taxelor pentru companii, anunț care a dus la creșterea burselor la un nivel record în ultimele săptămâni.

În replică, Steven Mnuchin a precizat că planul este în continuare studiat. „Analizăm în mod serios acest plan, sunt unele aspecte cu privire la care suntem preocupați dar există și unele aspecte care ne plac. Va fi ceva concentrat pe creștere, am ascultat îngrijorările oamenilor și le vom lua în considerare”, a precizat Steven Mnuchin.

Șeful Trezoreriei s-a declarat încrezător că planul de reformă fiscal va ajuta la stimularea ritmului de creștere a economiei americane la peste 3% până la finele lui 2018 de la 1,6% în 2016. Efectele reformei fiscale și dereglementării asupra creșterii economice nu se vor face resimțite însă decât la începutul anului următor, a adăugat Mnuchin.

În schimb, atât Banca Centrală a SUA (Federal Reserve-Fed), cât și Fondul Monetar Internațional estimează că în 2018 economia americană va înregistra o creștere de 2%. Întrebat despre aceste diferențe de prognoză, Steven Mnuchin a apreciat că Rezerva Federală își realizează estimările pe baza statu quo-ului, fără a lua în calcul reformele ce urmează să fi adoptate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.