Nicușor Dan respinge „oferta” liberalilor

Președintele USR Nicușor Dan a postat pe Facebook un anunț în care susține că partidul pe care îl reprezintă nu va intra în alianțe cu vechile partide, contrazicând-o pe Raluca Turcan, care vorbește despre o viitoare fuziune PNL-USR.

„USR îşi respectă angajamentul faţă de alegatori şi nu va intra în alianțe cu vechile partide, nici cu PNL. Opoziția este obligata sa coopereze în Parlament pentru a opri atacurile PSD împotriva justiției, dar asta nu înseamnă ca USR se aliază cu cineva.

Cât despre fuziunea despre care vorbeşte Raluca Turcan nici nu poate fi vorba, nici acum şi nici în viitor. USR are un proiect politic propriu pentru modernizarea României pe care îl va realiza împreună cu oameni devotaţi interesului public, neafectaţi de vechile metehne ale politicii, aşa cum sunt cei care vin alături de noi.

PNL este dator, nu USR sau altcuiva, ci propriilor alegători, cu o reformă internă”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Replica şefului USR vine după ce Raluca Turcan a declarat că pe termen lung USR poate să vină „natural” alături de PNL, fie într-o alianță, fie printr-o fuziune.

„Eu nu privesc USR ca pe un adversar politic, ci mai degrabă ca pe un competitor pe un anumit segment de electorat, un segment care a fost destul de dezamăgit de sistemul politic de până acum. Cred însă că dacă PNL va deveni acel vector politic din scena politică credibil, cu idei susținute de dreapta, USR poate să vină natural alături de PNL fie într-o alianță, fie dacă nu, la un moment dat, printr-o fuziune. Asta este soluția pe termen lung, pentru că PNL are organizații județene, are nuclee dure cu oameni foarte corecți și foarte buni și implicați și cu deschidere pentru a le da oamenilor soluții”, a spus Raluca Turcan, la Adevărul Live.

Ea a adăugat că dacă acest bazin al PNL ar fi pus împreună cu un grup de tineri, în special în mediul urban, având la bază în mare parte o dezamăgire față de clasa politică, formula rezultată ar fi una care să dea „o forță în contrapondere la PSD”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.