Mii de francezi au protestat împotriva lui Marine Le Pen

Poliţiştii francezi au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa o manifestaţie împotriva preşedintei Frontului Naţional, Marine Le Pen, la Nantes.

Autorităţile franceze au lansat gaze lacrimogene pentru a dispersa aproximativ 2.000 de protestatari, care participă la o manifestaţie împotriva preşedintei Frontului Naţional, Marine Le Pen. Mai multe formaţiuni politice, sindicate şi asociaţii stângiste şi antifasciste au decis să protesteze faţă de un discurs pe care-l va ţine duminică prezidenţiabila populistă la Nantes, transmite Le Figaro, citată de news.ro.

”Suntem aici pentru a-i spune lui Marine Le Pen că nu este binevenită deloc în Vest şi, în special, nu este binevenită în Nantes. Suntem un tărâm al solidarităţii şi al progresului social, avem o istorie a muncii şi nu vom fi jefuiţi de oameni care muncesc aici”, a declarat Anthony Lemaire, un reprezentant al sindicatului CGT.

Mii de persoane au participat la manifestaţia din Nantes. De asemenea, protestatarii au aruncat cu proiectile spre forţele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.