Băsescu atacă dur PSD

0

Senatorul PMP Traian Băsescu a criticat ordonanţa de urgenţă nr. 6 a Guvernului Grindeanu, spunând că este un act normativ care favorizează clientela politică şi acuzând PSD că scoate regulile din circulaţie şi face ”PSD rules”, lucru care, în opinia sa, face partidul condus de Liviu Dragnea ”profund compatibil cu DNA”.

Proiectul de lege de aprobare a OUG 6/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri privind realizarea investițiilor finanțate din fonduri publice a fost adoptat, cu amendamente, marți de Senat.

Senatorii au aprobat actul normativ, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 65 de voturi pentru și 39 împotrivă.

Unul dintre amendamentele asumate de către Senat stipulează că printre obiectivele de investiții ce pot fi finanțate prin această ordonanță se numără și realizarea, extinderea, reabilitarea, modernizarea sau dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat — creșe, grădinițe, școli generale, licee, colegii naționale. În forma elaborată de Guvern, nu era prevăzută sintagma „de stat” pentru aceste unități.

În timpul dezbaterilor din plenul Senatului, Traian Băsescu (PMP) a susținut că anumite prevederi din ordonanță sunt „destinate clientelei politice”, ceea ce este „stilul PSD dintotdeauna”.

„Din păcate, un lucru care se declară a fi bun și benefic este, ca de obicei, stricat prin prevederi care să favorizeze clientela politică. Este stilul PSD dintotdeauna. (…) Scoateți regulile din circulație și faceți PSD rules. Mai mult decât atât, pentru un an, abrogați sau suspendați limitarea cheltuielilor ce pot fi angajate în 2017. Din nou, o prevedere care vă face profund compatibili cu DNA. (…) Lăsați primarii ca după ce au un buget aprobat să facă ce vor cu bugetul și suspendați și obligația de a respecta bugetul aprobat pentru un an de zile. Această OUG, în opinia mea, este utilă pentru dezvoltare, dar faptul că întotdeauna țineți să introduceți câteva lucruri în neregulă, câteva derogări de la lege, face necredibil documentul și face pe oricine îl citește să constate că de fapt, din nou, suntem în fața unei ordonanțe destinate clientelei politice. Din acest motiv, PMP va vota împotriva acestei legi de aprobare a ordonanței”, a afirmat Băsescu.

În replică, senatorul PSD Adrian Țuțuianu a punctat faptul că ordonanța aduce resurse financiare pentru reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea unor unități de învățământ, spitale, asigurând, totodată, continuarea unor investiții de dezvoltare locală deja demarate, arată Agerpres.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.