Spitalul Filantropia din Craiova, amendat

0

Spitalul Filantropia din Craiova a fost amendat cu 25 de mii de lei după ce doi pacienţi au murit iar alţi patru au avut reacţii adverse după transfuzii de sânge. Şi nu este singura sancţiune iar ancheta poliţiei în acest caz nu s-a terminat.

Direcţia de Sănătate Publică a mai sancţionat, cu câte 1.000 de lei pe medicul de gardă şi pe cele două asistente, care erau de serviciu, vineri seară, când s-au făcut transfuziile mortale.

Inspectorii DSP au stabilit că cei trei angajaţi nu au respectat  anumite proceduri privind programul la care trebuie să aibă loc transfuziile şi nu au completat cum corecta fişele de observaţie.

Ancheta nu se opreşte, însă aici, pentru că institutul de medicină legală trebuie să studieze analizele de laborator anatomopatologice şi toxicologice recoltate de la pacienţii decedaţi.

Rezultatele pot dura chiar şi 3-4  săptămâni. Sunt mai multe anchete în derulare, în acest caz, inclusiv a politiei. Şi Avocatul Poporului s-a autosesizat şi verifică dacă au fost încălcate drepturile constituţionale la viață și la integritate fizică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.