Olguța Vasilescu îl „urechează” pe Ponta

0

Lia Olguța Vasilescu a vorbit despre criticile din ultima perioadă ale lui Victor Ponta la adresa PSD. Olguța Vasilescu este de părere că reacțiile de acest gen nu trebuie să apară în spațiul public, ci pot avea loc doar în interiorul partidului.

„Dacă un lider al partidului dorește să se exprime în spațiul public atât timp cât nu depășește o anumită limită nu este nicio problemă. Eu sunt unul din membrii de partid care sunt foarte critică în interiorul partidului, dar niciodată nu m-am exprimat în spațiul public și mi se pare normal să fie așa,” a declarat Olguța Vasilescu la DCNews Live.

Totodată, ea speră ca această situație să se calmeze, pentru că fostul premier a decis să demisioneze, nefiind cazul de vreo înlocuire, situație în care s-ar fi putut imputa ceva partidului sau anumitor lideri.

„Eu sper ca toate aceste reacții să se calmeze pentru că nu a fost o situație în care Victor Ponta să fie înlocuit de cineva la conducerea partidului, ci a fost o demisie din funcția de președinte al partidului, așa cum a fost o demisie și din funcția de prim-ministru, deci nu se poate imputa nimic partidului sau altor lideri,” a mai spus Olguța Vasilescu.

Olguța Vasilescu a ținut să sublinieze că ministerul nu a făcut nicio plângere împotriva părinților care au participat împreună cu ai lor copii la proteste.  Totodată, ministrul a explicat și cum s-a ajuns la mediatizarea acestui subiect.

”Nu am făcut nicio plângere. Nu are Ministerul Muncii calitatea să ia vreo măsură. Măsurile sunt luate de către poliție. Acolo a fost o interpretare împotriva mea.

La biroul de presă al Ministerului Muncii s-au depus mai multe întrebări din partea jurnaliștilor dacă există plângeri la Protecția Copilului, organism aflat în subordinea Ministerului Muncii. Noi am transmis către Protecția Copilului întrebarea, dacă există vreo sesizare împotriva cuiva că a participat la miting cu copii. Ni s-a răspuns că da. Au fost mai multe ONG-uri, jurnaliști și persoane fizice care au depus astfel de sesizări.

O parte din ele au fost clasate deoarece erau anonime și nu se putea ține cont de ele. Celelalte, conform legii, se trimit poliției. Nu a avut niciun fel de legătură ministrul Muncii sau cineva din aparatul nostru cu vreo astfel de tentativă de a sancționa pe cineva”, a precizat Olguța Vasilescu pentru DC News Live.

”Legea este foarte clară. Nu se pot folosi copii la manifestări care au ca scop rostul de a influența deciziile autorităților. Iar un miting unde se cere Guvernului să retragă o ordonanță de urgența, este o încercare de influențare a autorităților”, a conchis ministrul Muncii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.