Juppé i-ar putea lua locul lui Fillon în cursa prezidențială

Share:

Fostul prim-ministru francez Alain Juppé, învins în alegerile primare ale dreptei de François Fillon, nu se va „eschiva” de la a-l înlocui pe acesta în cursa pentru președinție cu două condiții, dacă actualul candidat se va retrage el însuși și dacă Juppé va avea sprijinul unanim al partidului său, Republicanii, transmite vineri AFP, citând o sursă din anturajul primarului din Bordeaux.

Alain Juppé „nu se va eschiva dacă vor fi îndeplinite condițiile următoare: trebuie ca François Fillon să se retragă el însuși și ca familia sa (politică) de dreapta și de centru, Republicanii, să fie unanim adunată în spatele lui’, a indicat sursa citată.

„Este un om al datoriei, numai că trebuie ca aceste două condiții să fie îndeplinite și cea prealabilă este ca (François) să se retragă el însuși”, potrivit anturajului primarului din Bordeaux.

Juppé dezmințise până acum că ar putea reveni în cursa prezidențială.

După anunțul de miercuri privind probabila sa punere sub inculpare în dosarul angajării fictive a soției sale, Penelope, François Fillon se confruntă cu numeroase plecări din echipa de campanie și cu apeluri de retragere venite din propria tabără.

Vineri, în jurul prânzului, Thierry Solere, organizatorul alegerilor primare ale dreptei și unul dintre susținătorii cei mai fideli ai lui Fillon, a anunțat pe Twitter că a demisionat din funcția de purtător de cuvânt al candidatului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.