Procuratura franceză, percheziții la domiciliul lui Fillon

Domiciliul lui Francois Fillon a fost percheziționat joi, în cadrul anchetei asupra plăților nejustificate către soția și doi dintre copiii candidatului de dreapta la președinția Franței, informează presa locală citată de agențiile internaționale.

Știrea privind percheziția procuraturii financiare la domiciliul lui Fillon și al soției acestuia, Penelope, a apărut în ziarul Le Parisien, citat de Reuters. AFP a obținut confirmarea de la o sursă din anturajul fostului premier.
Până joi seara, procuratura nu făcuse niciun comentariu.

Autorităţile franceze au mai făcut percheziţii şi la începutul anchetei preliminare deschise în ianuarie 2018, de către PNF (Parchetul Naţional Financiar).

Penelope, soţia lui Francois Fillon, a fost remunerată în calitate de asistent parlamentar al soţului ei şi al supleantului său, dar şi de revista literară (Revue des deux mondes), la începutul anchetei preliminare deschise în ianuarie, fiind bănuită de angajări fictive.

PNF a trimis vinerea trecută investigaţiile la trei judecători de instrucţie care i-au convocat pe soţii Fillon în perspectiva punerii sub acuzaţie.

Fillon, candidat la Preşedinţia Franţei, va fi audiat în data de 15 martie, de către magistraţi. El a exclus varianta retragerii din cursa prezidenţială.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.