Șocurile electrice ușoare elimină migrenă

Suferinzii de migrenă vor putea într-o zi să facă această experiență mai puțin dureroasă prin utilizarea unui dispozitiv controlat de smartphone pentru a elibera șocuri electrice ușoare pe braț, sugerează un studiu publicat în revista Neurology la 1 martie.

Gadget-ul experimental, numit Nerivio Migra, este un plasture cu o baterie, electrozi și un cip de computer care poate comunica fără fir cu dispozitive mobile. Este proiectat să stimuleze nervii de sub pielea brațului și să blocheze ajungerea semnalelor de durere la creier, relatează agenția Reuters.

„Toate tratamentele de stimulare acordate până în prezent au fost în cap”, a spus autorul studiului, dr. David Yarnitsky, membru al consiliului consultativ al companiei care dezvoltă aparatul, Theranica.

„Am lucrat la stimulare într-un loc mai îndepărtat, ceea ce face tratamentul mai convenabil și mai discret, astfel încât oamenii să-l poată folosi chiar și în timpul orelor de lucru, fără ca cineva să observe”, a adăugat Yarnitsky prin e-mail, citat de Reuters.

Studiul a implicat 71 de persoane cu migrene episodice care au avut două până la opt atacuri migrenoase pe lună și nu au luat medicamente pentru a preveni episoadele timp de cel puțin două luni.

Participanții aveau în general vârste între 45 și 50 de ani și se confruntau cu aproximativ cinci migrene pe lună. Majoritatea erau femei și mai mult de jumătate au raportat că s-au confruntat cu ceea ce se cunoaște sub numele de aură.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.