Starea lui Vasile Turcu rămâne extrem de gravă

Vasile Turcu (62 de ani) se zbate între viață și moarte la Spitalul de Urgență Floreasca după ce a încercat, miercuri, să se sinucidă. Starea fostului acţionar al lui Dinamo este critică.

Vasile Turcu este internat la Terapie Intensivă sub atenta monitorizare a unei echipe de cardiologi și neurologi, dar starea lui Turcu este neschimbată.

„Pacientul este intubat, nu este conștient, iar funcțiile cerebrale sunt zero”, a descris o sursă medicală situația fostului acționar dinamovist, pentru Libertatea.

Practic, toate organele funcționează, are puls, urinează, iar activitatea creierului este suplinită de aparate, fără de care, în acest moment, Vasile Turcu nu ar putea trăi.

Potrivit evaluărilor făcute de specialiștii care îl au în grijă, șansele lui de recuperare sunt aproape nule: „Dacă Dumnezeu ar face o minune și l-ar ajuta să supraviețuiască, dată fiind condiția lui de acum, cel mai probabil ar fi legumă”.

În astfel de situații, unii pacienții sunt evaluați ca potențiali donatori de organe, înainte de a se cere acordul familiei: „Nu este luat în calcul pentru donarea de organe, în principal din cauza vârstei”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.