Vicepreședintele Pence, în centrul unui uriaș scandal

Vicepreședintele american Mike Pence a folosit cu regularitate un cont privat de e-mail pentru afaceri publice, inclusiv pentru chestiuni sensibile, în calitate de guvernator al statului Indiana, a relatat joi publicația Indianapolis Star, preluată de Agerpres.

Indianapolis Star, conform căruia contul personal de AOL al lui Mike Pence a fost spart de hackeri anul trecut, a obținut e-mailurile după ce a înaintat o solicitare de acces la date publice.

Mike Pence și-a folosit contul personal de e-mail pentru a ține legătura cu unii consilieri, discutând inclusiv chestiuni privind măsurile pe care trebuie să le ia statul Indiana în prevenirea terorismului și arestarea mai multor bărbați pentru acuzații legate de terorism, mai notează publicația citată.

Dezvăluirile amintesc de scandalul în care a fost implicată fosta candidată democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, a cărei campanie a fost puternic afectată de apariția unor informații conform cărora a folosit un server și un cont de e-mail private în perioada cât a fost secretar de stat.

Pence, care a fost guvernator al statului Indiana din 2013 până în luna ianuarie a acestui an, a avut atacuri dure la adresa lui Hillary Clinton pe acest subiect.

Un comunicat transmis de biroul de presă al lui Pence și citat de Star confirmă că acesta a avut un cont de e-mail personal și unul oficial cât a fost guvernator, dar că a „respectat în totalitate legislația din Indiana privind folosirea și păstrarea e-mailurilor”.

Anul trecut, un hacker a spart contul personal al lui Pence și a trimis e-mailuri către contactele sale spunând că a rămas blocat în Filipine cu soția și cerându-le să îi trimită bani, conform Star.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.