CNAIR nu are bani pentru autostrada Sibiu-Orăștie

0

Problemele de pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăştie sunt departe de a fi rezolvate, deşi a fost redeschis traficului în octombrie anul trecut, după repararea secţiunii demolate de 200 de metri. Pentru remedierea problemelor şi finalizarea lucrărilor, şefii de la Drumuri estimează că mai e nevoie de încă 181 milioane de lei. Valoarea iniţială a contractului semnat cu constructorul italian se ridica la 604 milioane de lei.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) estimează că suma necesară de decontat pentru autostrada Orăştie-Sibiu va fi anul acesta la 106,9 milioane de lei iar anul viitor de 181 milioane de lei.

Din suma pentru anul acesta, circa 280.000 de lei sunt pentru lotul 2 al autostrăzii, 15 milioane de lei pentru execuţie spaţii de servicii şi finalizare ITS pe lotul 3, iar 1,64 milioane de lei pentru expertiza tehnică a lotului 3. Cea mai mare sumă, de 90 de milioane lei, reprezintă valoarea solicitată de către Salini Impregilo, constructorul italian al lotului 3, în cadrul litigiului declanşat împotriva CNAIR după rezilierea contractului.

Suma de 181 milioane de lei solicitată în 2018 reprezintă valoarea estimată a contractului pentru remedierea şi finalizarea lucrărilor de pe lotul 3, cuprins între localităţile Sălişte şi Cunţa.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.NET

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.