Aleșii măresc la șapte numărul membrilor Comisiei SIE

0

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, iniţiativa legislativă care prevede creşterea numărului de membri ai Comisiei pentru controlul SIE de la 5 la 7 parlamentari, urmând ca proiectul să fie înaintat Senatului pentru dezbatere şi vot final.

„Controlul asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe este exercitat de Parlamentul României, cu respectarea secretului asupra mijloacelor şi surselor de informare. În acest scop se constituie o comisie specială formată din patru deputaţi şi trei senatori, aleşi din cadrul comisiilor de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale celor două Camere”, potrivit iniţiativei legislative de modificare a alineatului (1) al articolului 3 din Legea nr. 1/1998 privind organizarea şi funcţionarea SIE.

Modificarea se impune “ca o necesitate pentru corelarea principiului reprezentării cu cel al configuraţiei politice actuale din cele două Camere ale Parlamentului asigurându-se astfel participarea la procesul decizional al tuturor grupurilor parlamentare”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege, semnată de deputaţi de la toate partidele politice.

Numărul de membri ai Comisiei pentru controlul activităţii SIE creşte de la 3 deputaţi şi 2 senatori la 4 deputaţi şi 3 senatori. Proiectul de lege a fost adoptat cu 273 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Senatul este for decizional.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.