Salariile bugetarilor se vor tripla până în 2021!

Potrivit proiectului prezentat luni sindicatelor din Ministerul de Interne, creşterile salariale se vor face gradual până în anul 2021, cea mai mare majorare fiind pentru gradul de soldat din MApN, de 267%, în timp ce la MAI, creşterea cea mai mare va fi la funcţia de plutonier major, de 126%.

Majorările graduale, în următorii patru ani, vor fi diferite pentru salariaţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi Ministerului Apărării Naţionale (MApN), astfel încât, la finalul anului 2021, cele două categorii să aibă salariile egale.

Un exemplu, şeful statului major general, secretar de stat- şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, prim-adjunctul directorului Serviciului Român de Informaţii, prim adjunctul Serviciului de Informaţii Externe, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi directorul Serviciului de Pază şi Protecţie ar urma să aibă un venit de 10.265 lei (la finalul lui 2021), majorările urmând să fie de: 14% în anul 2018 şi 19% în anul 2021, în cazul funcţiilor MAI, respectiv de 84%, în anul 2018 şi 92% în anul 2021, în cazul funcţiilor MApN.

Diferenţele mari dintre procentele cu care vor creşte salariile sunt date tocmai de veniturile diferenţiate din acest moment pe acelaşi grad, arată Mediafax.

În ceea ce priveşte adjuncţii SIE şi SRI, majorările vor fi de 10% (în 2018), respectiv de 15% (2021).

Cele mai mari creşteri salariale în MApN ar urma să fie înregistrate, gradual, pentru funcţiile de soldat şi fruntaş, de până la 267%, în anul 2021, în timp ce funcţii similare din MAI vor avea majorări de 91%, respectiv 93%, în 2021.

În ceea ce priveşte majorările din cadrul Ministerului de Interne, cele mai mari se vor înregistra la funcţiile de plutonier major, de 126%, până în anul 2021.

Salariile vor creşte, potrivit proiectului prezentat sindicatelor, şi pentru angajaţii din sistemul penitenciar, acolo unde sindicaliştii se plâng că s-a ajuns la un deficit de 8.000 de oameni, iar un angajat a ajuns să păzească 300 de deţinuţi.

Conform proiectului legii salarizării unitare, funcţiei corespunzătoare gradului de agent- agent şef principal penitenciare, majorarea este de până la 57% (până în 2021).

De majorări de doar 1% sau 3-5% vor beneficia angajaţii din MAI pe funcţiile de chestor principal de poliţie sau comisar şef de poliţie/penitenciare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.