Benzi unice pentru autobuzele RATB, în Capitală

0

Benzile unice pentru mijloacele de transport în comun vor fi lansate primăvara aceasta, a anunțat, miercuri, primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a precizat că pentru început acestea vor fi marcate doar orizontal, „din vopsea”, urmând ca mai târziu să fie instalați și stâlpii verticali. 

„În această primăvară, vom lansa benzile unice, benzile rutiere, pentru început cu marcaje orizontale, doar din vopsea și ulterior, la finalizarea licitației, și cu marcaje verticale, deci cu acei stâlpi care marchează, practic, banda unică. Sunt necesare benzile unice și le vom aplica acolo unde, atât Poliția Locală Municipală, cât și cele de la sector și Poliția Capitalei și Brigada Rutieră, consideră că ajută la fluidizarea traficului și nu mai mult încurcă”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a precizat că trebuie să existe și din partea cetățenilor o anumită disciplină în trafic.

„Aici va trebui să facem echipă, autorități cu cetățeni, și să înțelegem că banda unică este pentru mijloacele de transport în comun, pentru taxiuri și pentru salvări, pompieri, mașini de urgență, dar nu și pentru celelalte autoturisme, pentru că atunci nu mai e bandă unică și nu am rezolvat nimic”, a mai spus Firea.

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a anunţat că va continua proiectul privind crearea de noi benzi unice destinate transportului în comun. În acest sens, specialiştii din cadrul municipalităţii şi reprezentanţii RATB au stabilit, săptămâna aceasta, noile artere care vor avea benzi unice pentru transportul public.

In acest moment, in Capitala, exista benzi de circulatie destinate transportului public pe urmatoarele artere:

– B-dul Mihail Kogalniceanu – b-dul Regina Elisabeta,

– Splaiul Independentei, portiunile dintre sos. Cotroceni si bd.Eroilor si din dreptul Centrului Istoric,

– B-dul Unirii, intre Piata Unirii si Piata Alba Iulia,

– Calea Dorobanti, intre b-dul Dacia si Sos. Stefan cel Mare,

– B-dul Dacia, intre calea Dorobanti si Str. Icoanei,

– Calea Grivitei, intre Piata Mures si str. Caraiman, pe sensul Gara de Nord,

– B-dul Maresal Constantin Prezan, intre Piata Arcul de Triumf si piata Charles de Gaulle.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.