Tăriceanu și Băsescu, atac dur la adresa lui Kovesi

0

Victor Ponta a dezvăluit că procurorii DNA i-au propus să devină martor protejat și să facă denunțuri împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu, dar că a refuzat „oferta”, în condiţiile în care nu avea cunoştinţă de infracţiuni şi nici nu este „denunţător de meserie”. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut o reacţie virulentă după dezvăluirea fostului premier, apreciind că în România maniera de operare a procurorilor nu se va schimba „cât timp copiii procurorilor comunişti vor conduce”.

Călin Popescu Tăriceanu a lansat un atac dur la adresa procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-o intervenţie telefonică la România TV.

„Cât timp copiii procurorilor comunişti vor conduce, la asta să ne aşteptăm. Şi mă refer direct la doamna Kovesi. Ce a învăţat acasă, asta face în meserie. Tatăl doamnei Kovesi a fost un procuror comunist, asta face şi doamna Kovesi acum. E o atitudine de umilire a unui fost premier să spună aşa ceva. E o atitudine demnă a lui Ponta pe care o apreciez şi o salut. Eu nu mai fac eforturi să înţeleg astfel de abuzuri şi de excese. Sunt instituţii de forţă care au acumulat extrem de multă putere şi comit asemenea abuzuri. Nu îi afectează doar pe oamenii politici, dar şi elitele intelectuale sau oamenii de afaceri. Se trăieşte în teroare”, a mai spus Tăriceanu.

„Sunt naivi cei care merg să manifesteze în Piaţa Victoriei. Asta cu eradicarea corupţiei e o perdea de fum. Nu se schimbă nimic în instituţiile de forţă. Sunt doar oameni curajoşi care au început să spună ce se întâmplă şi ce atitudine au unii procurori DNA. E un sistem deraiat, putred şi bolnav”, a mai spus Tăriceanu.

De asemenea, fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat o serie de acuzaţii fără precedent la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a şefei CSM, Mariana Ghena în legătură cu decizia judecătorilor de a desfinţa rechizitoriul procurorilor din ultimul dosar ANRP.

„Dosarul ANRP a fost restituit pentru că se contrazic procurorii. Sunt neconcordanţe grosolane. E o înscenare ordinară. Ei nu se cunoşteau unii cu alţii, nu aveau cum să se înţeleagă între ei. Eram cu soţia atunci când a fost arestată preventiv Crinuţa Dumitrean. M-a întrebat soţia ce inimă are judecătorul care a băgat în arest o femeie însărcinată în luna a opta. Putea să o lase în arest la domiciliu. I-am spus soţiei că e o femeie, Mariana Ghena. A fost un atentat la viaţă, la viaţa acelui copil nenăscut. Barbarismul punerii în arest preventiv a unei femei în luna a opta. A fost un dosar falsificat sub semnătura doamnei Kovesi. E atât de prost rechizitoriul că a fost respins definitiv. Aici arătăm câinoşenia lor. O bagi gravidă într-un arest cu WC turcesc. E o acţiune de tip mafiot a DNA în multe cazuri. Aici e o urâţenie sufletească şi la Ghena, şi la şefa DNA. Ce urâţenie sufletească”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Traian Băsescu a făcut dezvăluiri şi despre procurorii DNA Braşov:

„Ştiţi cum e aia cu 600 de mii de euro ai lui Oltean?… E ca aia cu geanta lui Udrea, dar ăla nu ştia ce valută e pentru că nu a văzut ce era în geantă. Şi procurorii de la Braşov au un statut special. Celor din Dosarul Murfatlar li s-a cerut să îi dea pe Băsescu şi Udrea”, a spus Băsescu.

Fostul preşedinte a lansat un nou atac şi la adresa lui Kovesi:

„Sper ca Laura Codruţa Kovesi să răspundă mai devreme sau mai târziu pentru ce a făcut… Suntem aici pentru că oamenii politici sunt vulnerabili pentru cum s-au finanţat campaniile electrale aşa cum a fost şi cea din 2014. Se va ajunge şi la ea în curând. Oamenii politici stau pitiţi pe sub băncile parlamentului. Responsabilitatea e a coaliţiei majoritare”, a conchis Băsescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.