Ienei a împlit 80 de ani

Fostul antrenor al Stelei şi al echipei naţionale, Emeric Ienei, spune, la împlinirea vârstei de 80 de ani, că nu îi vine să creadă câţi ani are atunci când se uită în buletin.

„La 80 de ani mă simt ca un om peste care a trecut timpul fără să observ. Nu neapărat că mă simt îmbătrânit, dar mă uit în buletin şi când văd câţi ani am nu îmi vine să cred. Astăzi nu voi sărbători în niciun fel, sâmbătă voi sărbători. Mai am şi nişte prieteni care vin din străinătate şi sper să sărbătoresc şi duminică, deoarece sper ca România să învingă Danemarca. Din păcate nu pot să mă duc la Cluj, dar nu îmi pare rău pentru că acolo nu pot să văd reluările”, a spus Emeric Ienei, pentru News.ro.

Întrebat dacă a răspuns propunerii FRF de a face parte din Comisia Tehnică, Ienei a răspuns: „Încă nu am dat un răspuns, ieri (n.r. – marţi) am vorbit cu ei. O să vedem care va fi situaţia”.

La 9 martie, Emeric Ienei a fost decorat prin decret prezidenţial de Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler.

Emeric Ienei a activat ca jucător la echipele UTA Arad, Steaua Bucureşti şi Kayserispor. A câştigat de trei ori titlul de şi de patru ori Cupa României, toate cu Steaua Bucureşti.

Ca antrenor, Ienei a activat la Steaua Bucureşti, Crişul Oradea, Chindia Târgovişte, Videoton, Panionios şi Universitatea Craiova şi a fost selecţioner al echipelor naţionale ale României şi Ungariei. Cea mai mare performanţă din cariera sa de tehnician este câştigarea Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, în 1986. Tot cu Steaua a câştigat cinci titluri şi trei Cupe ale României.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.