Bușoi desființează bugetul Primăriei Capitalei pe 2017

0

Liberalii au criticat vineri bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2017, despre care au spus că este ”o încropeală” şi o ”adunătură de obiective haotice”, care arată clar că nu există o viziune în spate, ci doar ”un mod de a conduce Bucureştiul pompieristic”, afirmând că seamănă cu un buget făcut de Pache Protopopescu în secolul XIX, fără indicatori de performanţă, fără să vizeze eficienţa sau să susţină dezvoltarea.

„Problema bugetului (…) nu este că umple cu tot felul de proiecte foarte puţin utile acest buget, ci că nu are o direcţie clară de investiţie, de dezvoltare. Este vraişte. Bugetul Capitalei nu rezolvă nimic din problemele mari ale Bucureştiului, ci doar spoieşte totul. Nu neapărat alocările pentru cele 44 de biserici reprezintă o problemă, nici măcar cei 850 de milioane de lei pe activităţi culturale, religioase, care unele sunt absolut necesare, altele sunt tot felul de festivaluri şi de evenimente care nu fac altceva decât să creeze un cadru în care doamna Firea să mai arunce cu bani de promisiuni sau să se autoiluzioneze cât de bine merge Bucureştiul”, a declarat secretarul general al PNL, Cristian Buşoi.

Bușoi a explicat că, după ce se vor cheltui cele aproape cinci miliarde de lei alocaţi pentru 2017, problemele Bucureştiului vor rămâne la fel, „cu tot cu pierderile enorme din reţeaua de termoficare, cu tot cu aglomeraţia din trafic, cu tot cu infrastructura făcută praf”.

„După ce vom cheltui toţi aceşti bani, o să avem beculeţe de Paşte, o să avem statui uşor inutile, o să avem nişte străduţe peticite şi o să avem nişte acţiuni ale Primăriei care sunt mai mult de imagine, dar care în realitate nu sunt utile oraşului. Bugetul doamnei Firea este o încropeală, o adunătură de obiective haotice, fără direcţie, fără cap şi fără coadă (…) Bugetul trebuie să mulţumească armata de interesaţi, de băgători de seamă, de colegi de partid ai doamnei primar general”, a mai spus Buşoi, citat de news.ro.

La rândul său, senatorul PNL Florin Cîţu a arătat că bugetul nu prevede sume pentru fluidizarea traficului, crearea de locuri de parcare, unificarea RADET cu ELCEN sau cea a METROREX cu RATB.

„Bugetul Bucureştiului arată clar că nu există o viziune în spate. Este doar un mod de a conduce Bucureştiul pompiersitic, «Haideţi să trecem şi peste anul acesta şi o să vedem şi după aceea» (…) Doamna primar a şi accentuat gaura de la buget prin faptul că acum avem în administrarea Primăriei Arena Naţională, care a costat 300 de milioane. Ne constă administrarea în jur de trei milioane de euro pe an. Nu există nici un plan de eficientizare să vedem cum putem să luăm aceşti bani înapoi prin evenimente”, a precizat Cîţu.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a atras şi el atenţia asupra faptului că bugetul este „mărunţit”, generând astfel foarte multe costuri de operare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.