Dragnea îl avertizează pe Iohannis

Share:

Președintele PSD, Liviu Dragnea, avertisment de ultimă oră pentru președintee Klaus Iohannis! Liderul social-democraților spune că, dacă șeful statului nu se consultă cu reprezentanții majorității parlamentare înainte să propună noul șef al Serviciului de Informații Externe, atunci omul președintelui nu va fi votat de Parlament. 

După cinci luni de zile, postul de şef al SIE a fost vacantat de către Parlament, aşadar Klaus Iohannis poate să înceapă negocierile cu majoritatea parlamentară. Şeful PSD Liviu Dragnea a spus foarte clar că ar face bine preşedintele să-i consulte şi pe ei îniante de a face un nume public în ceea ce priveşte viitorul şef al SIE pentru că astfel riscă ca această numire să fie blocată în Parlament, asta în contextul în care şeful SIE trebuie să treacă de votul majorităţii parlamentare, relatează Romaniatv.net.

Preşedintele ar trebui să-i contacteze pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe Liviu Dragnea pentru a discuta desprea numirea viitorului şef al SIE.

„Cred ca este o decizie inteleapta a presedintelui de a face o discutie preliminara cu majoritatea pentru alegerea şefului Serviciului Român de Informaţii….Nu este un principiu gresit iar din punct de vedere al profilului cred ca trebuie un om politic cu un anumit pachet de calitati. Maior este un director foarte bun, Hellvig foarte bun, cred ca au o anumita experienta politica si o anumita cunoastere”, a declarat Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, Dragnea a declarat, joi, că este absolut convins că în zilele următoare vor apărea şi deciziile CSAT care au stat la baza încheierii protocoalelor dintre SRI şi Parchetul General, el apreciind că aceste decizii CSAT au fost „izvorul răului”.

„Sunt absolut convins că în următoarele zile vor apărea şi deciziile CSAT care au fost de fapt izvorul răului, care au fost baza de la care şi-au tras aşa-zisa legitimitate sau legalitate acele protocoale”, a spus Dragnea.

„Asta cu plimbatul mingii dintr-o parte în alta arată că de fapt au o rezervă în a le desecretiza. Dacă Guvernul nu va cere desecretizarea, poate cerem noi de la Parlament”, a adăugat Dragnea.

Liderul social-democrat a precizat că nu crede că subiectul desecretizării protocoalelor va fi deschis la Cotroceni, la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis. „Aici sunt instituţii care au încheiat acele protocoale. În mod normal, dacă sunt de bună credinţă instituţiiile respective şi dacă acele protocoale nu conţin nimic ilegal sau neconstituţional, amândouă (SRI şi Parchetul General, n.r) pot decide de comun acord să le desecretizeze şi să ceară avizul CSAT”, a mai spus Liviu Dragnea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.