Patriarhia Română, despre Marșul pentru Viață

0

Patriarhia Română neagă orice implicare în organizarea Marşului pentru viaţă, care va avea loc sâmbătă în sute de localităţi din toată ţara. În presă a apărut o adresă a Arhiepiscopiei Tomisului către Inspectoratul Şcolar Constanţa, prin care profesorii sunt îndemnaţi să iasă la manifestaţie în virtutea unei relaţii de dublă subordonare pe care profesorii de religie o au cu Ministeru Educaţiei şi cu Patriarhia.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat organizarea marşului, dar nu se numără printre organizatori, se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

„Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat demersul Asociației „Studenți pentru viață” de a organiza cea de-a șaptea ediție națională a Marșului pentru viață, eveniment care va avea loc în după-amiaza zilei de 25 martie 2017 (sărbătoarea Bunei Vestiri) în 285 de localități.

Aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraș sau localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro-viață locale.

Patriarhia Română nu face parte dintre organizatori, dar a binecuvântat și sprijină spiritual manifestarea.

Precizăm că participarea clerului şi mirenilor la acest eveniment nu este obligatorie, ci benevolă.

În cadrul acestui eveniment sunt reafirmate valorile familiei creștine tradiționale, îndeosebi darul sfânt al vieţii prin nașterea de copii şi creșterea lor în credinţă sfânta şi iubire milostivă”, se arată în comunicatul BOR.

Asociaţia Secular Umanistă din România a publicat joi o adresă a Arhiepiscopiei Tomisului către Inspectoratul Şcolar Constanţa, prin care profesorii constănţeni erau îndemnaţi să participe la marş, ca urmare a „obligaţiei” asumate prin protocol între Biserica Ortodoxă Română şi Ministerul Educaţiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.