Prima imagine oficială cu teroristul din Londra

0

Poliţia Metropolitană din Londra a făcut publică prima imagine oficială a autorului atacului terorist de la Londra.

Presupusul autor al atacului de la Londra a fost identificat drept Khalid Masood, a anunţat Scotland Yard, joi, la o zi după incidentul de la Palatul Westminster, sediul Parlamentului britanic, soldat cu cinci morţi şi 40 de răniţi.

Bărbatul suspectat că a comis atacul terorist din centrul Londrei are 52 ani şi este un islamist care a fost la un moment dat în atenţia serviciilor secrete, a anunţat joi după-amiază Poliţia metropolitană. Masood, care a fost ucis de poliţişti după atac, s-a născut în Kent, dar după toate informaţiile locuia în West Midlands.

Poliţia spune că serviciile secrete nu au avut informaţii despre o posibilă intenţie a lui Masood de a pune la cale un atac. Bărbatul a mai avut probleme cu legea şi a mai fost condamat, prima oară în noiembrie 1983, pentru distrugere, şi ultima oară în decembrie 2003, pentru posesie de armă albă. Printre infracţiunile comise în trecut de Masood se numără şi vătămare corporală sau perturbarea ordinii publice.

Potrivit poliţiei, nu a fost niciodată în atenţia autorităţilor pentru infracţiuni legate de terorism.

Miercuri seara, la câteva ore de la atac, Channel 4 anunţa că autorul ar fi fost identificat drept Abu Izzadeen, un predicator care avea un discurs de ură faţă de Marea Britanie. Ulterior informaţia a fost infirmată, întrucât bărbatul despre care s-a vorbit se află în închisoare şi, prin urmare, nu ar fi avut cum să comită atacul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.