Cioloș nu este interesat de șefia SIE

Share:

Dacian Cioloş s-a declarat „surprins” de asocierea numelui său cu funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, precizând că, deşi „respectă şi apreciază” această poziţie, nu a fost şi nu este interesat de asemenea rang „nici în trecut, nici acum”.

„Sunt surprins că acest subiect tot reapare, provocat de unii, nu ştiu din ce motiv. Cu tot respectul şi toată aprecierea pentru importanţa unei asemenea funcţii, eu nu am fost şi nu sunt interesat de o asemenea funcţie, nici în trecut şi nici acum”, a declarat luni Dacian Cioloş pentru Mediafax.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică seara, că ar fi „corect să existe o negociere cinstită” cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema desemnării directorului SIE, afirmând principiul echilibrului politic SIE – SRI este unul foarte bun şi că PSD nu l-ar agrea pe fostul premier Dacian Cioloş pentru ocuparea acestei funcţii.

Liderul PSD a spus că fostul premier Dacian Cioloş nu va fi agreat de PSD pentru funcţia de director al SIE. „De PSD, nu. Tocmai vorbeam de un principiu al echilibrului”, a răspuns Dragnea, întrebat dacă este posibil ca Dacian Cioloş să fie agreat pentru funcţia de director al SIE.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni, întrebat fiind despre şefia SIE, că subiectul nu a fost discutat de liderii coaliţiei de guvernare, afirmând că este „de acord” cu Liviu Dragnea, acesta afirmând că principiul echilibrului politic SIE – SRI este unul foarte bun.

În prezent, SIE este condus interimar de generalul cu patru stele Silviu Predoiu, director adjunct şi şef al operaţiunilor Serviciului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.