Construcțiile, în recesiune tehnică

0

Sectorul de construcții din România se află în recesiune tehnică, producția realizată fiind de 9,37 miliarde de euro anul trecut, nivel similar celui consemnat în perioada 2011 – 2013, a declarat președintele Asociației Române a Antreprenorilor de Construcții (ARACO), Laurențiu Plosceanu.

„Eurostat a confirmat în decembrie, din păcate, reintrarea în recesiune tehnică a sectorului de construcții din România. Este regretabil ca ritmul de dezvoltare economică a României, care a fost unul generos în context european, să fie ancorat aproape exclusiv în ceea ce înseamnă consum și să nu avem un aport de investiții dublate de lucrările de construcții care să vină pe această zonă de dezvoltare economică sacrificând, practic, un potențial care este din ce în ce mai afectat de greutățile și de elementele impredictibile cu care finanțările pe investiții în construcții se confruntă în ultimii ani. Practic, anul trecut s-a ajuns la o valoare comparabilă cu cea din anii 2011 — 2013, dar în condiții de productivitate mult mai redusă și cu marjă incertă de profitabilitate pentru multe dintre companiile de construcții”, a spus Plosceanu, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, recesiunea tehnică după normele Eurostat este confirmată în momentul în care cel puțin trei luni succesive se înregistrează un declin în raport cu perioada de referință din anul precedent.

El a precizat că ARACO a propus Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP) să vină cu un model de contract care să fie în spatele tuturor achizițiilor publice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.