Grindeanu îl va remania pe Daniel Constantin

Share:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, că, după votul dat de Biroul Politic al ALDE, care i-a retras sprijinul, Daniel Constantin nu mai poate rămâne în Guvern.

„Din păcate, acest deznodământ era previzibil. Am avut mai multe discuţii cu Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu. Cred că acum o lună i-am spus lui Daniel Constantin că trebuie să găsească un mod de convieţuire şi colaborare cu domnul Tăriceanu, pentru că lucrurile nu pot ajunge decât la situaţia asta, tranşarea situaţiei prin vot”, a spus Dragnea.

El a precizat că Guvernul este unul politic. „Când un partid, printr-un vot cu o majoritate zdrobitoare, a decis să retragă sprijinul politic pentru un membru al Guvernului, în mod normal nu mai poate rămâne în Guvern. Într-un guvern politic se ajunge în urma unui vot. Votul care te trimite acolo şi structurile politice care te trimit acolo sunt aceleaşi care te şi pot scoate de acolo”, a explicat Dragnea.

Liderul PSD a menţionat că nu a reuşit să înţeleagă ce l-a mânat pe Daniel Constantin să extindă acest conflict.”E foarte greu pentru premier să nu ţină cont de acest vot”, a subliniat Liviu Dragnea.

De asemenea, Dragnea a mai precizat că Bogdan Diaconu l-a informat de faptul că Victor Ponta i-a sugerat să se implice într-un nou proiect politic, dar fostul social-democrat l-a asigurat că nu se asociază cu nimeni, nici cu fostul premier, nici cu Daniel Constantin.

Liderul PSD a reiterat faptul că „nimeni nu îl dă afară din partid” pe Victor Ponta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.