Navalnîi, condamnat la 15 zile de închisoare

0

Curtea de Justiție a districtului Tverskoi din Moscova a decis luni plasarea pentru 15 zile în arest a opozantului Aleksei Navalnîi, declarându-l vinovat de nesupunere în timpul arestării sale de către polițiști în urma mitingului anticorupție care a avut loc duminică în capitala rusă, informează AFP, TVRain și TASS.

Anterior, Navalnîi a fost amendat cu 20.000 de ruble (circa 350 de euro) pentru organizarea acțiunii de protest.

În timpul ședinței de judecată, Navalnîi a cerut ca la proces să fie chemat premierul rus Dmitri Medvedev. „Aș vrea să-l chem în justiție pe organizatorul real al protestelor de ieri. Poate el ne va putea explica de ce atâția oameni au ieșit în stradă”, a spus Navalnîi, potrivit TVRain.

Duminică, 26 martie, în mai multe orașe din Federația Rusă au avut loc acțiuni de protest anticorupție, neaprobate de autoritățile ruse. Navalnîi a lansat un apel la organizarea acestor proteste după ce la jumătatea lunii martie a publicat un raport în care îl acuza pe premierul rus Dmitri Medvedev că deține controlul asupra unui imperiu imobiliar, prin intermediul unui ONG.

De formație jurist, Aleksei Navalnîi denunță de câțiva ani, pe blogul său, corupția la nivel înalt din Rusia și și-a anunțat deja intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2018.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost amendat cu echivalentul a circa 350 de dolari pentru organizarea unei manifestații neautorizate în centrul Moscovei, relatează luni DPA și Reuters, potrivit Agerpres. „Tribunalul a hotărât să-l declare vinovat pe Navalnîi și a stabilit ca pedeapsă o amendă de 20.000 de ruble”, potrivit anunțului făcut de instanță, citat de Interfax.

Manifestația desfășurată pe artera principală Tverskaia a perturbat ordinea și a obstrucționat traficul, a mai argumentat judecătorul.

Navalnîi, care speră ca anul viitor să candideze la alegerile prezidențiale din Rusia ca rival al lui Vladimir Putin, a fost acuzat și că a opus rezistență unui ofițer de poliție, faptă în legătură cu care este așteptată o decizie a tribunalului mai târziu în cursul zilei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.