Tăriceanu, despre excluderea lui Constantin din ALDE

0

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că a comunicat în cadrul întâlnirii deciziile care s-au luat în interiorul partidului în ceea ce îl priveşte pe Daniel Constantin căruia i s-a retras sprijinul politic şi despre propunerile de înlocuire a acestuia, precizând că până la Congres membrii din partid îşi păstrează funcţiile politice.

„Le-am comunicat colegilor noştri din PSD decizia care a fost luată ieri în Biroul Politic Central al ALDE cu privire la retragerea sprijinului politic pentru domnul Daniel Constantin. Le-am comunicat, de asemenea, decizia referitoare la persoana care îl va înlocui în cadrul Guvernului pe Daniel Constantin. Este doamna Graţiela Gavrilescu care a fost ministru al Mediului şi, de asemnea, propunerea noastră pentru ministrul pentru relaţia cu Parlamentul în persoana domnului Viorel Ilie, actualul lider al grupului de la Senat al ALDE”, a declarat Tăriceanu la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, relatează Romaniatv.net.

El a precizat că se păstrează structura Guvernului, astfel că Graţiela Gavrilescu va ocupa atât funcţia de ministru al Mediului cât şi pe cea de vicepremier, iar ”partenerii din coaliţie au primit bine această propunere”.

Referitor la o eventuală exculdere a lui Daniel Constantin din partid, Tăriceanu a afirmat că până la Congres toţi îşi păstrează funcţiile politice.

„Congresul va decide asupra viitoarei structuri de conducere a ALDE. Congresul nu face decât să aleagă viitoarea conducere, nu stă să se ocupe de excluderi de membri”, a spus Tăriceanu întrebat dacă Daniel Constantin urmează să fie exclus din ALDE.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.