Carmen Dan, despre căutarea lui Sebastian Ghiță

0

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marți, că sunt mobilizate „resurse importante” pentru verificarea informațiilor legate de Sebastian Ghiță și locul în care el se află, precizând că date în acest sens nu pot fi oferite de MAI, ci de procurorul de caz.

„Noi nu precupețim niciun efort și în continuare suntem mobilizați. Avem importante resurse alocate pentru verificarea informațiilor, localizarea lui Sebastian Ghiță. Lucrurile astea se întâmplă cu sprijinul partenerilor interni și internaționali și sunt (…) sub coordonarea strictă a procurorului de caz”, a afirmat ministrul, la Palatul Parlamentului, informează Agerpres.

Întrebată dacă infirmă unele informații apărute în media potrivit cărora Ghiță ar fi fost deja localizat, ministrul a răspuns că astfel de lucruri nu pot fi făcute publice de MAI.

„Procurorul de caz e cel care dă acceptul și face comunicările în acest dosar penal”, a spus Carmen Dan.

Pe de altă parte, Carmen Dan s-a arătat îngrijorată „extraordinar de tare” de jocul „Balena albastră”, precizând, însă, că nu a stabilit o legătură între acesta și cazurile cu care autoritățile s-au confruntat.

„Pe mine în mod sigur — și sunt convinsă că nu numai pe mine — mă îngrijorează extraordinar de tare acest fenomen. Nu am stabilit o legătură între acest joc și cazurile cu care ne-am confruntat. Recomandarea mea foarte fermă e ca împreună, părinți și educatori, pentru că vorbim și de mediul educațional, să se concentreze și să supravegheze foarte atent comportamentul elevilor și copiilor noștri pentru că, iată, e un fenomen care deja ne îngrijorează”, a declarat Carmen Dan, la Palatul Parlamentului.

Ministrul a arătat că psihologii din școli pot observa îndeaproape comportamentul copiilor, opinând că e foarte indicat ca aceștia să intervină ori de câte ori remarcă schimbări.

„Rog insistent părinții să urmărească cu foarte mare atenție ce se întâmplă pentru că este evident astăzi toți sunt conectați virtual, dar este bine să știm ce se întâmplă. Nu cred că închiderea Facebook-ului este o soluție, dar cred că o supraveghere foarte atentă se impune. Noi încercăm să stabilim o legătură între acest joc și cazuistica cu care ne-am confruntat. Sper să fie fenomene izolate”, a adăugat Carmen Dan.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.