Kovesi nu va demisiona de la șefia DNA!

Share:

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat luni dimineaţă că va anunţa miercuri rezultatele evaluării sale asupra activităţii şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a procurorului general Augustin Lazăr. Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, a mers luni după-amiază, la 15.30, în vizită la ministrul Justiţiei. De asemenea, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a purtat o discuție cu ministrul Tudorel Toader.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a afirmat luni, după întâlnirea cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, că nu i s-a cerut demisia și că nu intenționează să își dea demisia.

„Nu mi-a cerut demisia, nu intenționez să-mi dau demisia, nu am de ce să îmi dau demisia, DNA și-a făcut treaba. A fost o discuție despre care nu doresc să dau foarte multe detalii, veți afla după ce se termină această etapă”, a declarat Laura Codruța Kovesi la ieșirea din Ministerul Justiției.

Ambasadorul Hans Klemm a precizat că a avut o discuţie generală despre cooperarea dintre SUA şi România. „L-am asigurat pe ministrul Justiţiei despre interesul ţării mele de a-l susţine în continuare să întărească domnia legii în România şi să continue lupta anti-corupţie”.

Ambasadorul SUA a punctat că nu a discutat despre demisia şefei DNA.

Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, a mers luni după-amiază, la 15.30, în vizită la ministrul Justiţiei. Ambasada SUA şi-a exprimat în repetate rânduri susţinerea pentriu continuarea luptei anticorupţie în România şi pentru Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr în fruntea parchetelor.

„Reprezentanţii Ambasadei SUA se întâlnesc în mod constant cu oficialii români să discute probleme bilaterale de interes comun”, a precizat Biroul de presă al ambasadei, în legătură cu vizita pe care ambasadorul Hans Klemm i-o face ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat, luni, că nu i-a prezentat primului-ministru concluziile verificărilor de la Parchetul General şi DNA, dar că va vorbi cu premierul până miercuri, când va anunţa rezultatul analizei.

Tudorel Toader a spus că nu s-a întâlnit cu procurorul-şef al DNA înainte sau în timpul evaluării, pentru că nu el trebuie să se deplaseze pentru aceste discuţii, procedura fiind „în sens invers”.

„Premierul nu mi-a cerut mie să-l anunţ pe dumnealui înainte de a face public rezultatul verificărilor la Parchetul General şi la DNA, dar, în mod firesc, este vorba de decizia unui ministru făcând parte dintr-un Guvern, e firesc că înainte de a face public, fără să fiu influenţat într-un fel, este normal să vorbesc cu premierul. Încă nu am reuşit, probabil miercuri, înainte de a mă întâlni cu dumneavoastră, mă voi întâlni şi cu dumnealui”, le-a spus Tudorel Toader jurnaliştilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.