Nestlé, rezultate financiare excelente, în România, în 2016!

0

Nestlé, cea mai mare companie de nutriție din lume, anunță rezultatele financiare înregistrate în 2016 în România și, totodată, noutățile aduse de companie pe piața locală. Cu un portofoliu echilibrat, o strategie ce a vizat lansări de noi produse și o comunicare intensă cu toți partenerii, compania a înregistrat în 2016 cea mai mare creștere a cifrei de afaceri din 2008 până în prezent, fiind și cea mai mare creștere din regiune.

Anul 2016 a adus companiei o creștere de 13%, o valoare totală a creșterii de 100 milioane RON, față de anul precedent, în contextul unui portofoliu echilibrat, ce este reprezentat de produse pentru copii, cereale și batoane, produse culinare,cafea șibăuturi, napolitane și ciocolată, hrană pentru animale și înghețată.Toate aceste categorii ocupă poziții fruntașe din punct de vedere al cotelor de piață, spre exemplu: cafea și băuturi 32%, produse pentru copii 62%, produse culinare 40%, cereale 48%, napolitane și batoane de ciocolata 18%, hrană pentru animale 14%, înghețată 12%.

În anul 2016, realizările cheie ale companiei au avut în vedere inovația și reînnoirea categoriilor și a brandurilor, eficientizarea operațiunilor și randamentul fabricilor. Astfel, divizia Nescafé Dolce Gusto a înregistrat al treilea an de creștere consecutivă, iar produsele de cofetărie din portofoliu au consemnat o performanță foarte bună. În 2016 Nestlé a lansat JOE XXL și Nescafé Dolce Gusto Intenso, iar pe zona culinară, noi rețete pentru Maggi Ideea Zilei.Totodată, divizia de produse pentru copii a adăugat la portofoliu două noi tipuri de piureuri, Nestlé Naturness cu pară, banană, măr și portocală și Nestlé Naturness cu banană și măr. Mai mult, anul trecut au fost lansate noi produse făra gluten – cerealele Corn Flakes Choco. În cadrul diviziei de produse profesionaleau fost lansate sisteme de plată fără numerar, în timp ce Nespresso a deschis o nouă locație în Baneasa. Nu în ultimul rând, anul trecut au fost lansate noi produse premium Purina pentru animalele de companie: GOURMET Mon Petit și conservele GOURMET Gold pentru pisici, un nou sortiment Friskies pentru căței. La categoria înghețate, au fost lansate noi sortimente, Nirvana Waves of Pleasure și Best Beyond.

Anul 2016 a adus rezultate foarte bune și din perspectiva eficienței operațiunilor, esențială în contextul în care Nestlé România lucrează cu aproximativ 50 de fabrici de aprovizionare și cu peste 60 de clienți cheie. Nestlé a înregistrat anul trecut cel mai mare grad de eficiență a lanțului de aprovizionare și relații financiaresolide cu toți partenerii, ceea ce a asigurat accesul consumatorilor la produse proaspete. Printre realizările importante din 2016 se numără și lansarea la 1 octombrie a înghețatei Froneri, în urma joint venture-ului la nivel global cu producatorul de înghețată R&R. Această mutare strategică a avut impact în 20 de țări, iar România a intrat pe lista piețelor europene unde noua entitate a început să își desfășoare activitatea începând cu anul 2016.

În ceea ce privește performanța liniei de producție, fabrica Nestléde la Timișoara a înregistrat cel mai mare volum de producție din 2010 până în prezent, cu export către 25 de țări. În ceea ce privește acțiunile de mediu, a fost redusă cu 28% cantitatea de apă utilizată și cu 22% cantitatea de energie consumată.

Tot anul trecut, Nestlé a aniversat 20 de ani de excelență pe piața din România și 150 de ani la nivel global. După 150 de ani de “Good Food, Good Life” la nivel global, Nestlé România și-a propus să ducă mai departe credo-ul cu care a pornit la drum, în fața consumatorilor, în 1966, sub forma unui angajament extins: 10 promisiuni ținute zi de zi pentru o viață mai bună. Angajamentul anunțat în 2016 este unul pe termen lung și continuă prin eforturile pe care compania le depune zi de zi, pentru a crește generații sănătoase și pentru a oferi produse de cea mai înaltă calitate.

„Anul trecut am depus în mod susținut toate eforturile în direcția consolidării relaţiilor cu partenerii noștri şi cu toate părţile interesate, atât prin întâlniri directe, cât şi prin continuarea cu succes a proiectelor bilaterale pe termen lung. 2016 a fost un an foarte important pentru noi, mai ales având în vedere contextul aniversar. Pe lângă angajamentul asumat și anunțat pe termen lung, pe care îl vom duce mereu mai departe, am investit constant pentru viitor cu scopul de a merge mai departe pe drumul inovării la nivel global și local.”, spune Hervé de Froment, General Manager Nestlé România.

Pentru anul 2017, Nestlé România mizează pe creșterea performanței atât la nivel operațional, cât și structural, prin standardizare, distribuire și scalare a mai multor activități peste nivelul pieței și investiția constantă în oameni, esențială pentru viitorul business-ului. Totodată, Nestlé România continuă în anul 2017 investiția în proiecte de educație, un exemplu fiind programul Alliance for YOUth, lansat înanul  2014 ca o extensie a programului pilot, Nestlé Needs Youth.Alliance for YOUthare ca scop principal reducerea şomajului în rândul tinerilor, sprijin și ghidaj în alegerea carierei şi oportunități de a participa la cursuri din trei zone de interes: dezvoltare personală, dezvoltarea carierei şi dezvoltare profesională.

Despre Nestlé

 Istoria Nestlé începe în 1937 – Farmacistul de origine germană, Henri Nestlé, inventează Farine Lacteé, o formulă nouă de hrană pentru copii, pe bază de lapte condensat, făină de grâu și zahăr, cu ajutorul căreia salvează viața unui prematur, care nu putea fi alăptat și nici nu putea digera alt aliment. Ulterior, în 1937 Nestlé are ocazia să scrie o nouă filă de istorie a nutriției, când guvernul brazilian cere ajutorul companiei în a găsi o modalitate de a utiliza excesul recoltelor de cafea. Astfel, Nestlé inventează, în 1937, cafeaua solubilă și lansează, în 1938, extractul de cafea, Nescafé.

În România, anul 2000 este considerat anul marilor începuturi, perioada în care Nestlé România începe să deschidă marile capitole. Achiziția mărcii Joe și a fabricii de la Timișoara are, cu siguranță, cel mai mare impact asupra companiei, reușind să crească considerabil business-ul local. Până în prezent, Nestlé a investit peste 10 milioane de euro în fabrica de la Timișoara, care numără peste 400 de angajați. În 2003, cea mai importantă piață pe care Nestlé nu activa era cea a condimentelor universale. Simțind că este momentul să facă o revoluție și aici, Nestlé lansează Maggi Secretul Gustului și scrie al doilea mare capitol din istoria companiei, la nivel local. Lansarea Maggi a triplat piața produselor culinare în România, la momentul respectiv. În prezent, rețetele produselor Maggi sunt continuu îmbunătățite.2005 a fost anul revoluției adevărate în lumea cafelei. Pânâ în acel moment, Nestlé România vindea doar cafea solubilă și, analizând nevoile consumatorului român, a hotărât să lanseze Nescafé 3 în 1. Inovația Nestlé România în lumea cafelei a continuat și noi produse au luat piața locală prin surprindere: Nescafé Dolce Gusto în 2010 și Nespresso în 2015.În prezent, Nestlé este cea mai mare companie de nutriție din lume, deține peste 2.000 de brand-uri pe care le vinde în 189 de țări, are aproximativ 335.000 de angajați, 436 de fabrici în 85 de țări și a înregistrat, în 2016, vânzări în valoare de 89.5 miliarde CHF.

nestle

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.