Trump o felicită pe Merkel

0

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a felicitat-o telefonic luni pe Angela Merkel, pentru victoria partidului său la alegerile regionale din Saarland.

„Președintele a vorbit cu cancelarul (german) Merkel și cu premierul indian (Narendra Modi) pentru a le adresa felicitări cu ocazia succeselor obținute de partidul lor la recentele alegeri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.

Discuția telefonică a avut loc la zece zile după prima întâlnire între Donald Trump și cancelarul german Angela Merkel, la Casa Albă, în cursul căreia a fost palpabilă o anumită tensiune.

Victoria partidului conservator condus de Angela Merkel, CDU, la alegerile care au avut loc duminică în Saarland a dat o serioasă lovitură ambiției social-democraților de a o învinge la parlamentarele care vor avea loc în septembrie în Germania, potrivit Agerpres.
În India, Bharatiya Janata Party (BJP) al premierului Narendra Modi a câștigat la sfârșitul săptămânii trecute trei sferturi din mandate la alegerile din statul Uttar Pradesh, cel mai populat din India și vorbitor aproape în totalitate al limbii hindi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.