CCR decide joi în privința căsătoriilor gay

Curtea Constituţională are termen de control joi în dosarul în care a fost ridicată o excepţie de neconstituţionalitate împotriva articolului de Cod Civil care nu recunoaşte căsătoriile gay încheiate de cetăţeni români în străinătate.

Curtea Constituțională a amânat în noiembrie 2016 pronunțarea asupra sesizării referitoare la nerecunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex, președintele Valer Dorneanu arătând marți că judecătorii vor adresa întrebări preliminare Curții de Justiție Europene.

„Am suspendat-o până o să primim răspunsul şi am stabilit un termen de control după 30 martie 2017”, a declarat preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

Dosarul aflat pe masa judecătorilor Curţii a fost deschis în urma unui proces intentat de cetăţeanul român Relu Adrian Coman şi de americanul Robert Clabourn Hamilton, care s-au căsătorit la Bruxelles în anul 2010. Cei doi contestă prevederea din Codul Civil care împiedică recunoaşterea căsătoriilor persoanelor de acelaşi sex încheiate în străinătate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.