„Gala filmului românesc pentru copii”, un succes

0

Peste 4.000 de micuți s-au bucurat de filmele difuzate gratuit în cadrul primei ediții a „Galei filmului românesc pentru copii”, desfășurată în perioada 27-30 martie la Cinema Europa din București.

„Timp de patru zile, s-a desfășurat un veritabil maraton al filmelor românești pentru copii, realizate de cunoscuții regizori români Elisabeta Bostan, Ion Popescu-Gopo, Gheorghe Naghi și Mircea Drăgan. Surpriza primei zile a Galei a fost prezența doamnei Elisabeta Bostan, care a fost întâmpinată cu aplauze și îmbrățișări de către Harap-Alb, Veronica, Babușcă, Lizuca, Maria, Mirabela și Nică, o grupă de prichindei în vârstă de 6-7 ani de la o școală de actorie”, informează Asociația Europeană pentru Promovarea Filmului (AEPF) într-un comunicat transmis, vineri, Agerpres.

Potrivit comunicatului, regalul cinematografic de la Cinema Europa a debutat cu filmul „Saltimbancii”, iar în următoarele trei zile au rulat alte 12 veritabile bijuterii ale cinematografiei românești: „Veronica”, „Neamul Șoimăreștilor”, „Veronica se întoarce”, „De-aș fi Harap Alb”, „Amintiri din copilărie”, „Ștefan cel Mare — Vaslui 1475”, „Maria Mirabela”, „Zâmbet de soare”, „Dumbrava minunată”, „Un saltimbanc la Polul Nord”, „Aventurile lui Babușcă”, „Rămășagul”.

Acest proiect cultural — educativ a fost organizat de către Asociația Europeană pentru Promovarea Filmului (AEPF), în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin PROEDUS.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.