Jocul „Balena albastră”, pe agenda Comisiei SRI

Senatorul liberal Cristian Chirteş a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că săptămâna viitoare jocul „Balena albastră” va fi supus atenţiei Comisiei parlamentare de control asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii.

„SRI e singurul organism care poate să acţioneze asupra lor – încă nu avem datele complete. Marţi sau miercuri, în Comisia de control asupra activităţii SRI, probabil vom ridica şi această problemă, pentru că SRI este singurul organism abilitat să controleze aceste atacuri cibernetice, acesta e rolul SRI, şi dacă există vreo posibilitate să identifice modalitatea de propagare. Dar este o temă pe care probabil săptămâna viitoare o să încercăm să o ridicăm în comisie. Personal nu cunosc jocul”, a afirmat Cristian Chirteş, membru al Comisiei de control SRI.

În aceeaşi conferinţă de presă, Ludovic Orban, candidat la conducerea PNL, a spus că nu cunoaşte detalii despre jocul „Balena albastră”, dar dacă acesta „afectează psihicul copilului, dacă afectează sănătatea lui sau îl pune în pericol, trebuie interzis”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.